/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

OV Reiskaart

Reis je weinig en heb nog geen OV-chipkaart of ben je hem vergeten? Dan kan je met een papieren kaartje te reizen. Dit ritkaartje koop je gewoon bij de chauffeur. Let op: deze kan je allen met pin of creditcard betalen. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. 

Wel met contant geld betalen? Koop dan je ritkaart bij een van onze verkooppunten

Ons aanbod

Reizigers die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart kunnen gewoon gebruik maken van het openbaar vervoer. Zij kopen een OV Reiskaart bij de buschauffeur.

Voor wie

Geschikt voor reizigers zonder OV-chipkaart, die toch graag met de bus willen reizen. Met name geschikt voor mensen die een enkele keer per jaar met het openbaar vervoer reizen. 

Tarief en verkrijgbaarheid

 
Prijs 2019 Aantal aaneengesloten zones Tijdsduur
€ 2,90 maximaal 2 zones 60 minuten
€ 4,50 maximaal 4 zones 90 minuten
€ 6,60 5 of meer zones 120 minuten

De prijs van dit ritkaartje is gebaseerd op het aantal zones waar je reist. Wil je weten door hoeveel zones je reist? Plan dan hier je reis en zorg dat je rechtsboven het hokje met 'zones' aanvinkt. De OV Reiskaart is te koop bij de chauffeur en kan alleen met PIN of creditcard betaald worden. 

Wel met contant geld betalen? Koop dan je ritkaart bij een van onze verkooppunten

Geldigheid

De OV reiskaart is geldig voor een reis binnen een bepaald aantal aaneengesloten zones en binnen een bepaalde tijdsduur (zie Tarieven en Verkrijgbaarheid). Binnen deze geldigheid is overstappen op een andere bus van Syntus Utrecht toegestaan. Dit kaartje is niet geldig op de buurtbus*, nachtbus en SyntusFlex.

Het ticket is ook te koop in de app. Dan is deze een jaar na aankoop geldig en dient vlak voor aanvang van de reis geactiveerd te worden. 

*Dit kaartje wordt wel geaccepteerd maar niet verkocht op buurtbus lijn 524.