/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Buurtbus

In de buurtbus kun je reizen met een OV-chipkaart of met een los ritkaartje (te koop bij de chauffeur). Je reist in de buurtbus voor een vaste prijs per rit. Een enkele rit kost met een OV-chipkaart €1,90. Een los kaartje, geldig voor een enkele rit kost € 2,80. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. 

Let op: NS Flex-producten werken niet in de buurtbus.

Ons aanbod

Reis je met een van onze buurtbussen (te herkennen aan het lijnnumer tussen de 500 en 599)? Dan kan je gewoon in- en uitchecken met je OV-chipkaart. Heb je geen OV-chipkaart? Geen probleem, koop dan je kaartje bij de buschauffeur. 

Voor wie

Het buurtbuskaartje is voor iedereen die geen OV-chipkaart heeft en wel wil reizen met de buurtbus.

Tarief en verkrijgbaarheid

Het buurtbuskaartje is te koop bij de buschauffeur van de buurtbus. 

Tarieven

 
Soort Prijs
Ritkaartje buurtbus € 2,80
Ritkaartje OV-chipkaart   € 1,90
Overige Als regulier bus

Reis je met je OV-chipkaart? Dan zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
  • Reis je op saldo en heb je geen abonnement? In de buurtbus reis je op een vast tarief, namelijk € 1,90 per rit. Er wordt géén opstaptarief gerekend en géén leeftijdskorting toegepast. 
  • Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in onze gewone bus, gelden ook in de buurtbus. De vrij-reizen- en korting-producten zijn dus ook geldig op de buurtbus-lijnen. Hierbij wordt de korting berekend op het normale kilometertarief. Het opstaptarief wordt wel berekend de leeftijdskorting wordt ook toegepast. Bekijk hier het huidige kilometertarief en opstaptarief.
  • Een sterabonnement is ook geldig op buurtbus-lijnen binnen het zonegebied. Voor het deel van de rit buiten het zonegebied wordt op saldo gereisd en geldt de vaste ritprijs van € 1,90.
  • De studenten OV-chipkaarten zijn ook geldig op de buurtbus-lijnen. De korting wordt toegepast op het normale rittarief. Buiten de geldigheidsperiode (tijdens de spits voor StudentWeekend) wordt op saldo gereisd en geldt dus wel het vaste tarief van € 1,90.
  • Reizen op saldo geeft overstaprechten bij het overstappen van een buurtbus lijn op een gewone lijn, d.w.z. voor de tweede rit wordt géén opstaptarief gerekend.

Let op: NS Flex-producten werken niet in de buurtbus.

Geldigheid

Het buurtbuskaartje is geldig op alle buurtbussen, voor 1 rit*.

*Ook geldig t/m halte Vrijheidslaan/Straatweg in Breukelen bij een overstap van buurtbus 524 op lijn 120.