/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2019

Op zondag 9 december 2018 gaat de nieuwe dienstregeling in van Syntus Utrecht. Elk jaar wordt de dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats om vraag en aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar te laten aansluiten. 

Door de toegenomen verkeersdrukte wordt het steeds moeilijker om alle bussen op tijd te laten rijden. In de nieuwe dienstregeling zijn daarom op een groot aantal buslijnen de rijtijden aangepast. Waar mogelijk zijn ook aansluitingen verbeterd. 

Alléén de belangrijkste haltes worden in de lijnfolders genoemd. Op onze interactieve reisplanner plant u eenvoudig uw reis. In dit reisadvies zijn alle haltes inzichtelijk. De interactieve reisplanner biedt reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van reismogelijkheden.

Hieronder vind je alvast de belangrijkste wijzigingen en de nieuwe brochures en lijnennetkaart. Ga voor de meest actuele dienstregeling per lijn naar: https://reizen.keolis.nl/nl/utrecht/lijnen
 

Gewijzigde dienstregeling 21 april 2019

Vanaf 21 april wijzigt de dienstregeling op lijn 83 en de buurtbuslijnen 524, 573 en 575. Vanaf donderdag 18 april staat de nieuwe dienstregeling ook in de reisplanners

Lijn 83: 
Lijn 83 krijgt er twee haltes bij. Vanaf 21 april kun je ook bij halte Kazemat en Arsenaal in Veenendaal in- en uitstappen. 

Buurtbus 524:
De route van buurtbus 524 wordt ingekort. Vanaf 21 april rijdt deze lijn alleen nog tussen station Woerden en station Breukelen. Reizigers op het traject Engel de Ruijerstraat en Vrijheidslaan/Straatweg kunnen op station Breukelen overstappen en met lijn 120 reizen. 

Buurtbus 573:
Buurtbus 573 krijgt aangepaste vertrektijden. Bekijk hier de nieuwe vertrektijden op maandag t/m vrijdag en zaterdag

Buurtbus 575:
De route en de vertrektijden van buurtbus 575 worden aangepast. Zo worden er extra haltes in Soest aangedaan en stopt deze bus ook bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Bekijk hier de nieuwe vertrektijden en route op maandag t/m vrijdag en zaterdag.

Belangrijkste wijzigingen

Stadslijnen Amersfoort

Lijn 2 Station - Nieuwland
Lijn 2 rijdt in de spitsuren voortaan vier keer per uur in plaats van zes keer. De aansluitingen op de trein en het andere OV in Amersfoort blijven goed. Lijn 202 naar de Uithof, die ook op de route van lijn 2 rijdt, gaat vaker rijden.
 
Lijn 3 Station - Vathorst via Meander MC
Lijn 3 rijdt in de Vathorst niet meer standaard door als lijn 5 maar ook als lijn 7 en vice versa.
 
Lijn 4 Station - Kattenbroek via Hoogland
Lijn 4 rijdt in de spitsuren voortaan vier keer per uur in plaats van zes keer. Lijn 204 naar de Uithof, die ook op de route van lijn 4 rijdt, gaat vaker rijden.
 
Lijn 5 Station - Vathorst via Schothorst
Lijn 5 rijdt tussen de stations Schothorst en Vathorst voortaan iedere 30 minuten in plaats van ieder kwartier. De vertrektijden worden zoveel mogelijk afgestemd met lijn 7, 101 en 203 zodat er voldoende vertrekmomenten per uur blijven voor reizigers van/naar Zielhorst en Vathorst.
Tussen Schothorst en het station (CS) rijdt de bus op maandag t/m zaterdag overdag, wel ieder kwartier, met uitzondering van de zomervakantie.
 
Lijn 7 Station - Vathorst via Zielhorst
Lijn 7 rijdt tussen de stations Schothorst en Vathorst voortaan iedere 30 minuten in plaats van ieder kwartier. De vertrektijden worden zoveel mogelijk afgestemd met lijn 5, 101 en 203 zodat er voldoende vertrekmomenten per uur blijven voor reizigers van/naar Zielhorst en Vathorst.
Tussen Schothorst en het station (CS) rijdt de bus op maandag t/m zaterdag overdag, wel ieder kwartier, met uitzondering van de zomervakantie.
 
Lijn 8 Station - Schuilenburg
Vanaf het begin van de nieuwe dienstregeling rijdt lijn 8 dezelfde route als in 2018. Zodra de werkzaamheden bij sportcentrum Amerena klaar zijn, rijdt lijn 8 in Schuilenburg een andere route waarmee het sportcentrum wordt bediend. De halte Juliëttestraat wordt dan verplaatst.
 
Lijn 10 Station - Hoornbeeck/Van Lodenstein College
Dit is de voormalige scholierenlijn 656 die nu rijdt als lijn 10. Deze nieuwe stadslijn rijdt in de spits veel ritten. In de daluren wordt ieder halfuur gereden. Deze situatie is al ingegaan in augustus 2018.
 
Lijn 217 Station - Leusden (sneldienst)
Lijn 217 rijdt voortaan ook tijdens de vakantieperioden.

Stadslijnen Woerden

Lijn 2 - Woerden Station - Minkema College - Station Zuidzijde
Lijn 3 - Woerden Station - Molenvliet
Lijn 4 - Woerden Station - Centrum - Molenvliet
Lijn 5 - Woerden Station Zuidzijde - Linschoten - Montfoort (- Oudewater)

Flex-bus - Woerden (avond/weekend)

De stadsdienst in Woerden is helemaal vernieuwd. Lijn 5 wordt opgedeeld in 3 verschillende lijnen: lijn 2, 4 en 5. Het traject Oudewater - Montfoort van lijn 5 wordt alleen nog gereden in de spits. Als alternatief kan gebruik worden gemaakt van buurtbus 505. Lijn 5 rijdt in de daluren wel ieder uur tussen Montfoort en Woerden. Aan de oostkant van het station wordt de route gereden van lijn 102.
 
Op het traject Ziekenhuis - Station Zuidzijde - Minkema College - Station rijdt de bus in de daluren één keer per uur. Het ziekenhuis wordt ook twee keer per uur bediend door lijn 3 en één keer per uur door buurtbus 505.
 
SyntusFlex
Vanaf 9 december kunnen reizigers in Woerden en Linschoten ’s avonds en in het weekend gebruik maken van SyntusFlex, een nieuwe flexibele vervoersservice. Een rit met SyntusFlex boek je eenvoudig. Vanaf het station wordt ieder halfuur aangesloten op de trein. Vanuit de wijken kunnen reizigers tot een half uur van tevoren een rit boeken tussen alle haltes in Woerden en Linschoten. Meer informatie vind je op syntusutrecht.nl/flex.
 

Stadslijnen Mijdrecht

Lijn M1 Mijdrecht en lijn M2 Mijdrecht - Industrieterrein - Wilnis Maricken rijden dezelfde dienstregeling als het afgelopen jaar. 

Regio Amersfoort en Heuvelrug

Lijn 50 Utrecht - Doorn - Veenendaal / Wageningen
In de spits vervallen drie ritten met een lage bezetting.
De aansluiting ’s avonds in Leersum vanuit Doorn op de pendelbus naar Veenendaal-De Klomp, wordt hersteld. Daarmee verbetert de reistijd in deze richting aanzienlijk.
 
Lijn 56 Amersfoort - Zeist - Doorn - Wijk bij Duurstede
Twee zeer vroege ritten die starten in Zeist, vervallen in verband met een te lage bezetting.
 
Lijn 70 Amersfoort - Soest - Hilversum
In de spits rijdt lijn 70 voortaan iedere 10 minuten in plaats van iedere 7,5 minuut.
 
Lijn 80 Amersfoort - Scherpenzeel - Veenendaal - Rhenen
De rit van lijn 80 met vertrek 23:23 uit Rhenen, rijdt niet meer. Om 23:53 uur rijdt er nog wel een laatste bus.
 
Lijn 82 Amersfoort - Maarn - Doorn
De route in Doorn wordt verlengd tot de halte Berkenweg, waar de bus keert om aan de terugrit te beginnen.
 
Lijn 83 Veenendaal Centrum - West - De Klomp
Zodra de nieuwe Voorpoorttunnel in Veenendaal gereed is, rijdt lijn 83 over bedrijventerrein de Batterijen. Er komen dan twee nieuwe haltes in dit gebied.
 
Lijn 280 Amersfoort - Veenendaal (sneldienst)
De ritten op lijn X80, 82 en 280 tussen Woudenberg en Amersfoort worden beter op elkaar afgestemd, zodat ze niet meer tegelijk vertrekken. Hierdoor ontstaan er meer reismogelijkheden op dit traject.

Regio Vecht en Amstel

Lijn 120 Utrecht - Breukelen - Amsterdam Zuidoost
In de avonduren vertrekken de bussen richting Utrecht enkele minuten eerder om goed aan te sluiten op de treinen in Breukelen.
 
Lijn 121 Mijdrecht - Hilversum
Op zaterdag rijdt lijn 121 vanuit Hilversum door naar de halte Vinkeveen, Groenlandsekade bij de A2, zodat er een aansluiting ontstaat op lijn 126 en 130 van/naar Mijdrecht.
 
Lijn 123 Mijdrecht - Woerden
Richting Mijdrecht wordt er één rit minder gereden, de eerste rit van 5:57 vervalt. Richting Woerden rijdt een rit meer, rond half één ‘s middags.
 
Lijn 130 Uithoorn - Breukelen
De aansluiting in Breukelen op de treinen van/naar Utrecht verbetert. Met name in de avond- en weekenduren veranderen hierdoor de vertrektijden. De bussen richting Breukelen vertrekken dan enkele minuten eerder om goed aan te sluiten op de treinen. Verder rijden er enkele ritten extra

Regio Rijn en IJssel

Lijn 102 Utrecht - Woerden
In de avonduren en het weekend rijdt lijn 102 niet meer van/naar de Molenvlietbrink. In Woerden wordt naast een compleet vernieuwde stadsdienst een flex-bus systeem geïntroduceerd.
 
Lijn 106 Nieuwegein - IJsselstein - Gouda
Lijn 106 rijdt niet meer op zaterdag. Als alternatief kunnen reizigers gebruik maken van lijn 195 en 504 (voor Benschop) , lijn 505 (voor Polsbroek, Polsbroekerdam en Vlist) of lijn 107 (voor Haastrecht).
 
Lijn 107 Utrecht - Oudewater - Gouda
Op doordeweekse dagen gaat de bus minder vaak rijden tussen Montfoort en Utrecht: zes keer in plaats van acht keer per uur. Lijn 207 naar de Uithof rijdt wel vaker. In de vakantieperiodes rijdt lijn 107 in de spits vaker tussen Montfoort en Utrecht: vier keer per uur. Op zondag rijdt de bus voortaan twee keer per uur tussen Oudewater en Utrecht, in verband met de zondagsopenstelling van het winkelgebied in Utrecht.
 
Lijn 195 Utrecht - Benschop - Schoonhoven - Rotterdam
Op zon- en feestdagen rijdt lijn 195 tussen 11.00 en 21.00 uur ieder half uur tussen Utrecht en Schoonhoven. Dit in verband met de zondagsopenstelling van het winkelgebied in Utrecht.

SyntusFlex
Vanaf 9 december kunnen reizigers in Woerden en Linschoten ’s avonds en in het weekend gebruik maken van SyntusFlex, een nieuwe flexibele vervoersservice. Een rit met SyntusFlex boek je eenvoudig. Vanaf het station wordt ieder halfuur aangesloten op de trein. Vanuit de wijken kunnen reizigers tot een half uur van tevoren een rit boeken tussen alle haltes in Woerden en Linschoten. Meer informatie vind je op syntusutrecht.nl/flex.
 

Uithoflijnen

Lijn 202, 203, 204, 206 Amersfoort - Utrecht Rijnsweerd Noord
De Uithoflijnen vanuit Amersfoort gaan vaker rijden. De bussen rijden ’s morgens eerder en ’s avonds later. Daarnaast wordt op de drukke momenten het aanbod beter afgestemd op de vraag: meer bussen achter elkaar als er veel reizigers zijn. Het wordt ook mogelijk om ’s morgens vanuit Utrecht naar Amersfoort te reizen en ’s middags andersom.
 
Lijn 207 Gouda / Oudewater - Utrecht De Uithof
Lijn 207 gaat vaker rijden in beide richtingen.
 
Lijn 272 Bunschoten - Baarn - Soest - Utrecht Rijnsweerd Noord
’s Middags rijden de bussen vanaf Utrecht één keer per uur door naar Bunschoten-Spakenburg en één keer per uur tot Baarn, De Drie Eiken. Reizigers naar Bunschoten kunnen op station Baarn overstappen op buurtbus lijn 572. 
 
Lijn 298 De Klomp - Woudenberg - Utrecht Rijnsweerd Noord
Dit is een nieuwe lijn die rijdt vanaf augustus 2018. Deze buslijn verbindt Veenendaal-De Klomp, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg rechtstreeks met De Uithof en Rijnsweerd.
 
Lijn 299 Leusden - Utrecht Rijnsweerd Noord
Lijn 299 gaat in de ochtendspits één keer extra rijden. Daarnaast worden er rond 11 uur ’s morgens en in de middag extra ritten gereden, in totaal 5 extra.

Buurtbussen

Lijn 505 Woerden - Ijsselstein
Men kan op zaterdag bij de laatste rit van Woerden naar Schoonhoven na Oudewater alleen nog uitstappen en niet meer instappen. 

Lijn 522 Weesp - Vreeland
De buurtbus rijdt niet meer via Loenen Dorp en wel weer via Nigtevecht Centrum. Deze situatie is al ingegaan in augustus 2018.
 
Lijn 572 Soest - Baarn - Bunschoten - Amersfoort Vathorst
De buurtbus rijdt in Amersfoort via een andere route, waardoor de haltes Ruimtevaart en Lancering ook door deze lijn worden bediend.

Nachtlijnen

Syntus Utrecht en U-OV bieden een compleet vernieuwd nachtnet in Utrecht, waardoor er op meer plaatsen én op meer momenten nachtbussen gaan rijden. 
 
Nachtlijn N2 Utrecht - Woerden
Lijn N2 rijdt voortaan via de Graadt van Roggenweg en Langerak. Hiermee wordt een deel van Oog in Al en Leidsche Rijn/Langerak bediend waar nu nog geen nachtbus rijdt.
 
Nachtlijn N7 Utrecht - Oudewater
Lijn N7 krijgt een nieuwe route; de route van lijn 107 via Kanaleneiland.
 
Nachtlijn N8 Utrecht - Veenendaal - Wageningen (NIEUW)
Lijn N8 rijdt door naar Rhenen en Wageningen. Tussen Utrecht en Driebergen-Zeist stopt de bus op alle tussenliggende haltes. Deze lijn rijdt in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Voor een deel wordt de route van N81 gereden die vervalt.
 
Nachtlijn N20 Utrecht - Loenen aan de Vecht
Lijn N20 rijdt een nieuwe route, waarbij een groter deel van Utrecht-Noordwest (Tuindorp, Overvecht, Zuilen) ’s nachts wordt bediend.
 
Nachtlijn N26 Amsterdam Leidseplein - Bijlmer ArenA - Abcoude Viaduct - Mijdrecht - Woerden
Deze lijn rijdt nu ook in de nacht van vrijdag op zaterdag.