/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2022

Op deze pagina vind je informatie over de dienstregeling die in gaat per 12 december 2021. Vanaf zondag 10 juli t/m zaterdag 27 augustus rijdt Syntus Utrecht een aangepaste dienstregeling. 

Plan jouw reis
Wil je zien weten wat er verandert voor jouw reis? Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.
Dienstregeling vanaf 10 juli
Vanaf 10 juli rijdt Syntus Utrecht met een aangepaste dienstregeling. Vanwege een tekort aan personeel rijden er minder vaak bussen. Er vervallen geen buslijnen en de bussen blijven ook in de kleinere kernen rijden. De bussen rijden op vrijwel alle buslijnen minder vaak. Bijvoorbeeld 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur. 

Meer informatie over de aangepaste dienstregeling vind je  hier.
Wijzigingen dienstregeling
Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Dit verandert er in de provincie Utrecht.

Wijzigingen per 12 december 2021

Aansluiten op nieuwe NS dienstregeling
Per 12 december verandert ook de dienstregeling van de NS. Vooral op de stations tussen Utrecht en Arnhem wijzigt de dienstregeling. Dat heeft gevolgen voor de aansluitingen van de bus op de trein en andersom. De dienstregeling van diverse bussen wordt aangepast, zodat deze ook in 2022 goed aansluiten op de treinen. Dat heeft in sommige gevallen ook nadelige gevolgen. Andere aansluitingen worden mogelijk minder. Hieronder staan de lijnen waarvan de dienstregeling wordt aangepast op de treinen:

  • Lijn 5 Veenendaal - De Klomp
  • Lijn 50 Utrecht - Veenendaal / Wageningen
  • Lijn 83 Veenendaal - De Klomp
  • Lijn 85 Ede - Veenendaal
  • Lijn 87 Veenendaal - De Klomp
  • Lijn 120 Utrecht - Amsterdam station Bijlmer ArenA
  • Lijn 130 Breukelen - Mijdrecht - Uithoorn

 
Lijn 70 Hilversum - Amersfoort
Lijn 70 rijdt tijdens de vakantieperiode op zaterdag twee keer per uur en op zondag één keer per uur.

Nachtnet
Het nachtnet van Syntus Utrecht blijft voorlopig niet rijden. De horeca is ’s nachts nog steeds gesloten, in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom zijn er op dit moment te weinig reizigers om deze nachtbussen te laten rijden.

Buurtbussen
504 IJsselstein - Montfoort
De laatste rit uit IJsselstein richting Montfoort vertrekt voortaan om 18.27 uur.
 
505 Woerden - IJsselstein
Lijn 505 stopt in Oudewater niet meer bij de halte Tappersheul aan de Essenweg. Lijn 505 stopt nog wel bij de halte Tappersheul aan de J.J. Vierbergenweg. Hierdoor blijft bedrijventerrein Tappersheul bereikbaar. Op werkdagen vertrekt de eerste rit naar IJsselstein vanaf halte Kruispunt Graaf-Oost in Lopik om 7.23 uur. De laatste rit vanuit Oudewater vertrekt om 18.35 uur en rijdt niet verder dan Kruispunt Graaf-Oost in Lopik.

524 Woerden - Breukelen
De vertrektijden van de haltes Sluis en Lindenlaan richting Breukelen zijn veranderd. De bus vertrekt voortaan 1 minuut eerder. Richting Woerden verandert de vertrektijd op de halte Sluis ook met 1 minuut. Er wordt een nieuwe halte toegevoegd aan de route: Oude Aa.
 
572 Amersfoort Vathorst - Soestdijk
Door corona reizen er veel minder reizigers met buurtbus 572. Daarom vervallen op maandag t/m vrijdag de laatste ritten uit Soest en Amersfoort Vathorst:

  • 17:45 uur vertrek uit Amersfoort Vathorst - 18:40 uur aankomst in Soest
  • 17:51 uur vertrek uit Soest - 18:43 uur aankomst in Amersfoort Vathorst

Ook rijdt de buurtbus op zaterdag voortaan nog één keer per twee uur. Er wordt gekeken of de bus vaker kan rijden, als er weer meer reizigers gebruik maken van de buurtbus.
 
575 Driebergen - Rijssenburg - Soest
Samen met de gemeente Soest wordt er gekeken of de route in Soest aangepast kan worden. Er ontstaat regelmatig vertraging door dichtzittende spoorbomen. Daardoor komt de buurtbus te laat op station Soest Zuid. Het voorstel is om in Soest via de Eikenlaan te rijden. Bij het winkelcentrum wordt dan in beide richtingen een nieuwe halte geplaatst. Het is nu nog niet duidelijk of dat mogelijk is. Zodra er meer duidelijkheid is en de route wordt aangepast, worden reizigers hierover geïnformeerd.