OV Reiskaart en Retourkaart

Reis met een kaartje (retour) in jouw gebied met Syntus Utrecht en U-OV.

  • 60, 90, 120 of 150 minuten reizen binnen jouw zones.
  • Overstappen toegestaan.
  • Te koop in de bus, Keolis app of servicewinkel.
Vanaf
€3,10

De OV reiskaart en de Retourkaart zijn papieren kaartjes. Ze zijn geldig voor een reis binnen een bepaald aantal aaneengesloten zones en binnen een bepaalde tijdsduur. Overstappen is binnen die tijd en zones toegestaan. De prijs van de OV reiskaart en Retourkaart is gebaseerd op het aantal zones dat je reist. Wil je weten door hoeveel zones je reist? Plan dan hier je reis en zorg dat je rechtsboven het hokje met 'zones' aanvinkt. De OV reiskaart en Retourkaart zijn te koop bij de chauffeur en kun je alleen met PIN of creditcard betalen. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis.

Met de Retourkaart reis je van maandag tot en met vrijdag na 18:00 voordelig retour. In het weekend is deze kaart de hele dag te koop. Je koopt dit extra voordelige retourkaartje bij de chauffeur. 

De prijs van het OV reiskaartje en Retourkaart is gebaseerd op het aantal zones waar je reist. Wil je weten door hoeveel zones je reist? Plan dan hier je reis en zorg dat je rechtsboven het hokje met 'zones' aanvinkt. De OV reiskaart en Retourkaart is te koop bij de chauffeur en kan alleen met PIN of creditcard betaald worden. Je kan ook in - en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiele telefoon. Vaak ben je dan goedkoper uit dan wanneer je een losse OV reiskaart haalt. 

OV reiskaart 

Prijs  Aantal aaneengesloten zones Tijdsduur
€ 3,10 maximaal 2 zones 60 minuten
€ 4,80 maximaal 4 zones 90 minuten
€ 7,10 maximaal 6 zones 120 minuten
€ 8,05 7> zones 150 minuten


Retourkaart
De Retourkaart is te geldig van maandag tot en met vrijdag na 18:00. In het weekend is deze voordelige kaart de hele dag te koop. 

Prijs  Aantal aaneengesloten zones Tijdsduur
€ 4,35 maximaal 2 zones 2 x 60 minuten
€ 6,75 maximaal 4 zones 2 x 90 minuten
€ 9,90 maximaal 6 zones 2 x 120 minuten
  • Dit kaartje geldig in alle reguliere Syntus Utrecht-bussen.
  • Dit kaartje is niet geldig op de buurtbus*, nachtbus en SyntusFlex.
  • Dit kaartje wordt wel geaccepteerd, maar niet verkocht op buurtbus lijn 524.
  • Met het gepinde kaartje mag ook worden overgestapt op alle bussen en trams van U-OV, binnen het genoemde aantal zones en tijd die op het kaartje vermeld staan.
  • Wanneer een zaterdagse of zondagse dienstregeling wordt gereden op een doordeweekse dag (bijvoorbeeld op Tweede Paasdag of Tweede Pinksterdag) kan er geen Retourkaart worden gekocht.
  • De OV reiskaart is ook te koop in de app. Dan is deze een jaar na aankoop geldig en dient vlak voor aanvang van de reis geactiveerd te worden. Dit appticket is alleen geldig bij Syntus Utrecht en niet bij U-OV.
Voor reizigers zonder OV-chipkaart, die toch graag met de bus willen reizen. Let op: reizen met de OV-chipkaart of OVpay (in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiele telefoon) is veel voordeliger.
De OV reiskaart en Retourkaart zijn te koop bij de chauffeur en betaal je met PIN of creditcard. 
Wil je met contant geld betalen? Koop dan je OV reiskaart bij een van onze verkooppunten

Klik dan hier voor onze klantenservice.