Kids t/m 11 jaar gratis mee in heel 2024

In heel 2024 reizen kinderen t/m 11 jaar gratis met een volwassene mee.

Dit geldt voor alle bussen van Syntus Utrecht en de bussen en trams van U-OV. Dat klopt, je hoort het goed! Dus trommel alle vriendjes op, roep de familie bij elkaar en ontdek de prachtige plekken, de gezellige steden en de verborgen schatten die onze provincie te bieden heeft. Zo wordt reizen met het openbaar vervoer nog leuker en voordeliger!

Let op: als er geen volwassene meereist, reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar niet gratis en moeten kinderen wel een los kaartje kopen of in- en uitchecken met een OV-chipkaart of betaalpas. 

Voorwaarden

  • Geldig in heel 2024.
  • Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis in alle bussen van Syntus Utrecht en bussen en trams van U-OV. Ook geldig in de buurtbussen en SyntusFlex. Het is alleen niet geldig in onze nachtbussen.
  • Kinderen (4 t/m 11 jaar) reizen gratis als er een volwassene (18 jaar of ouder) mee is.
  • Per volwassene mogen er maximaal 3 kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd al gratis met het OV.
  • Je mag zo vaak met de bus of tram als je wilt.
  • Kinderen die gratis meereizen hebben geen ticket nodig. Makkelijk toch?

Tips voor uitjes met kinderen

We hebben hier wat tips voor leuke uitjes met kinderen voor je op een rijtje gezet:

DierenPark Amersfoort
Bezoek het Dinobos, doe mee met de watertocht en ontmoet de vele dieren in het park. Vanuit Amersfoort CS reis je met lijn 70 naar DierenPark Amersfoort. Deze stopt voor de ingang van de dierentuin: halte DierenPark, Amersfoort.

Ouwehands Dierenpark
Volg de recycleroute, bekijk de zeeleeuwenvoorstelling of zie echte pandaberen. Met lijn 50 en 280 reis je eenvoudig naar deze dierentuin. We zetten je hier voor de ingang af bij halte Ouwenhands Dierenpark.

Nationaal Militair Museum
Beleef de wereld van de krijgsmacht. Met stoere binnen- en buitenactiviteiten. Buurtbus 575 brengt je vanuit o.a. Soest, Soesterberg, Huis ter Heide, Driebergen en Zeist naar dit spectaculaire museum. Stap uit bij halte Nationaal Militair Museum, Soest.

Spoorwegmuseum
Hier vind je een levensecht station, theater, spannende attracties en tentoonstellingen. Neem vanaf Utrecht Centraal bus 4, 8, 28, 50, 55, 73, of 77 en stap uit bij bushalte Stadsschouwburg.

KidzCity Utrecht
Een indoorpretpark van meer dan 5.000 m2. Met botsauto's, lasergamen en een ballonnenmolen. Pak lijn 120 en stap uit bij Station Utrecht Zuilen

Bioscoop
Een regenachtige dag? Kijk dan een leuke film in de bioscoop: Pathé Arena, Pathé AmersfoortCineMec Ede of Vue Amersfoort

En nog veel meer leuke uitjes vind je hier

OVpay

Reis je zelf niet zo vaak met het OV? Wist je dan dat je nu heel makkelijk en voordelig kunt in- en uitchecken met je betaalpas? Je hoeft alleen je betaalpas (of betaalpas op je mobiel) tegen de incheckpaal te houden en -bliep- je begin ingecheckt! Vergeet niet om ook weer uit te checken. Lees hierover meer op onze pagina over OVpay