OVpay

Ideaal voor als je niet zo vaak met het OV reist en geen OV-chipkaart hebt.

  • Eenvoudig inchecken met je betaalpas of creditcard.
  • Voordelig op saldo reizen.
  • Geen OV-chipkaart nodig
Kilometerprijs bij Syntus Utrecht
€ 0,187

Met OVpay introduceren we het nieuwe in- en uitchecken in het OV voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Hoe werkt OVpay? Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de OVpay-kaartlezer in de bus en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit. 

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

In Nederland kun je in de volgende gebieden betalen via OVpay. Bij Syntus Utrecht kan je sinds 21 maart 2023 betalen met OVpay.
 
Voor reizigers zonder OV-chipkaart, die toch graag voordelig met de bus willen reizen. Je checkt in en uit met je betaalpas of creditkaart, ook op je telefoon.
Je hoeft niets te kopen en je niet aan te melden. Je kan gewoon in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard, ook via mobiel. Je betaalt het landelijke opstaptarief van € 1,08 en de prijs per kilometer. 
Kijk voor alle vragen bij Syntus Utrecht over OVpay op de speciale Utrecht OVpay website.
Voor de landelijke OVpay ontwikkelingen kijk je hier.