/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Buurtbus

In de buurtbus kun je reizen met een OV-chipkaart of met een los ritkaartje (te koop bij de chauffeur). Je reist in de buurtbus voor een vaste prijs per rit. Een enkele rit kost met een OV-chipkaart €1,90. Een los kaartje, geldig voor een enkele rit kost € 2,80. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. 

Let op: vanaf 10 juli 2022 is het ook mogelijk om met je reizen op rekeningproduct op de OV-chipkaart (zoals NS Flex) te reizen met de buurtbus. De rit wordt dan met jouw maandelijkse factuur verrekend, je hoeft hiervoor dus geen saldo op je kaart te hebben. Je betaalt dan voor deze rit overigens wel het basistarief + kilometertarief i.p.v. het vaste tarief van € 1,90.

Ons aanbod

Reis je met een van onze buurtbussen (te herkennen aan het lijnnumer tussen de 500 en 599)? Dan kan je gewoon in- en uitchecken met je OV-chipkaart. Heb je geen OV-chipkaart? Geen probleem, koop dan je kaartje bij de buschauffeur. 

Voor wie

Het buurtbuskaartje is voor iedereen die geen OV-chipkaart heeft en wel wil reizen met de buurtbus.

Tarief en verkrijgbaarheid

Het buurtbuskaartje is te koop bij de buschauffeur van de buurtbus. 

Tarieven

 
Soort Prijs
Ritkaartje buurtbus € 2,80
Ritkaartje OV-chipkaart   € 1,90
Overige Als regulier bus

Reis je met je OV-chipkaart? Dan zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
  • Reis je op saldo en heb je geen abonnement? In de buurtbus reis je op een vast tarief, namelijk € 1,90 per rit. Er wordt géén opstaptarief gerekend en géén leeftijdskorting toegepast. 
  • Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in onze gewone bus, gelden ook in de buurtbus. De vrij-reizen- en korting-producten zijn dus ook geldig op de buurtbus-lijnen. Hierbij wordt de korting berekend op het normale kilometertarief. Het opstaptarief wordt wel berekend de leeftijdskorting wordt ook toegepast. Bekijk hier het huidige kilometertarief en opstaptarief.
  • Een sterabonnement is ook geldig op buurtbus-lijnen binnen het zonegebied. Voor het deel van de rit buiten het zonegebied wordt op saldo gereisd en geldt de vaste ritprijs van € 1,90.
  • De studenten OV-chipkaarten zijn ook geldig op de buurtbus-lijnen. De korting wordt toegepast op het normale rittarief. Buiten de geldigheidsperiode (tijdens de spits voor StudentWeekend) wordt op saldo gereisd en geldt dus wel het vaste tarief van € 1,90.
  • Reizen op saldo geeft overstaprechten bij het overstappen van een buurtbus lijn op een gewone lijn, d.w.z. voor de tweede rit wordt géén opstaptarief gerekend.
  • Vanaf 10 juli 2022 is het ook mogelijk om met je reizen op rekeningproduct op de OV-chipkaart (zoals NS Flex) te reizen met de buurtbus. De rit wordt dan met jouw maandelijkse factuur verrekend, je hoeft hiervoor dus geen saldo op je kaart te hebben. Je betaalt dan voor deze rit overigens wel het basistarief + kilometertarief i.p.v. het vaste tarief van € 1,90.

Geldigheid

Het buurtbuskaartje is geldig op alle buurtbussen, voor 1 rit*.

*Ook geldig t/m halte Vrijheidslaan/Straatweg in Breukelen bij een overstap van buurtbus 524 op lijn 120.