Word OV-ambassadeur

3-10-2022

Syntus Utrecht heeft een samenwerking met "Doe mee met het OV". Dit is een initiatief waarbij senioren met kennis over openbaar vervoer leeftijdsgenoten wegwijs maken in het reizen met de bus en trein. Zo kunnen senioren zelfstandig blijven reizen. Voor deze samenwerking zijn we op zoek naar OV-ambassadeurs. 

Word OV-ambassadeur!
Met een team van ongeveer 6 vrijwillige OV-ambassadeurs (55+) worden in de Utrechtse gemeentes Amersfoort, Baarn, Woudenberg en Soest het gehele jaar door diverse activiteiten voor senioren gehouden over het gebruik van het openbaar vervoer. Wij zoeken versterking!

Wat doet een OV-ambassadeur?
Een OV-ambassadeur kan op verschillende manieren ingezet worden om vragen van senioren over het reizen met bus of trein te beantwoorden. Dit gebeurt in wisselende teamsamenstelling van 2 personen en soms alleen. Je beantwoordt vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden.
Tijdens een inloopspreekuur op locatie geven OV-ambassadeurs antwoord op OV-vragen van senioren. Bij een informatiebijeenkomst wordt de informatie online gepresenteerd door een OV-ambassadeur aan een klein groepje deelnemers. Vragen die hieruit voortkomen worden uitgebreid besproken. OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Zo krijgen ouderen het vertrouwen om zelfstandig met de bus of trein te reizen.
 
Ondersteuning en begeleiding voor OV-ambassadeurs
Als OV-ambassadeur krijg je natuurlijk ondersteuning en begeleiding.
YMCA, de gemeentes en de regionale vervoerders verzorgen de planning en de communicatie. Zij zorgen er voor dat je goed op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen. Wij organiseren ook online sessies en terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen.


Vrijwilligersfunctie van minimaal 2 dagdelen per maand
Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wil besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 55 jaar. Onze onkostenvergoeding dekt onder andere jouw reis- en telefoonkosten bij activiteiten. 

Gezocht
Heb je een beetje kennis van het openbaar vervoer en vind je het leuk deze kennis en jouw ervaring te delen met senioren die nog onbekend zijn met het openbaar vervoer? En ben je woonachtig in provincie Utrecht en 55 jaar of ouder? Meld je dan aan als OV-ambassadeur. We zijn op zoek naar OV-ambassadeurs voor Doe Mee met het OV in de gemeentes Amersfoort, Baarn, Soest en Woudenberg.


Heb je interesse of wilt u meer informatie?
Heb je interesse, behoefte aan meer informatie of wil je je aanmelden? Mail dan naar: info@doemeemethetov.nl of bel met één van de medewerkers tel: 038 – 45 40 130. We staan je graag te woord.