Syntus definitief de nieuwe vervoerder in provincie Utrecht

21-11-2016
De concessie voor het streekvervoer provincie Utrecht en stadsvervoer in Amersfoort is definitief gegund aan Syntus. Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft vandaag het beroep van Connexxion ongegrond verklaard. Met deze uitspraak komt er voor de reizigers een eind aan een periode van onzekerheid, die ruim een jaar heeft geduurd. “Wij zijn verheugd over dit besluit. We kunnen nu echt van start gaan met het openbaar vervoer in de provincie Utrecht”, aldus Cees Anker, algemeen directeur van Syntus. 

“De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding voor deze nieuwe concessie. Nu de gunning onherroepelijk is, kunnen wij ons volop richten op de toekomst, onze reizigers en onze toekomstige medewerkers. Graag leveren we vanaf 11 december een waardevolle bijdrage door onze reizigers op een ontspannen en veilige wijze hun bestemming te laten bereiken. Of het nu gaat om werken, studeren, recreĆ«ren of ontmoeten. Dat verwachten onze reizigers en daarvoor doen wij ongewoon goed ons best”, zegt Anker.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit): “Ik ben positief gestemd over de start van Syntus. De reizigers en chauffeurs weten nu waar zij aan toe zijn. Syntus is een vervoerder met ambities. Dat spreekt ons enorm aan. Bereikbare kernen, veilig en schoon openbaar vervoer zijn belangrijke uitgangspunten in deze concessie.  Ik heb er alle vertrouwen in dat Syntus dit waar gaat maken in de provincie Utrecht.”
Syntus definitief de nieuwe vervoerder in provincie Utrecht