OV-ambassadeurs gezocht

22-10-2023

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in- en uitchecken. Dus heb jij affiniteit met het openbaar vervoer en zet jij je graag in voor andere mensen? Meld je dan aan als OV-ambassadeur!

‘’Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen.’’  Marjan, 68 jaar

Proefreisjes
Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

Regio Zuidoost- Utrecht en Lekstroom
Er zijn al OV-ambassadeurs actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuidoost-Utrecht en regio Lekstroom met verschillende activiteiten. Voor de regio’s ZOU en Lekstroom zoeken wij OV-ambassadeurs.

Je kunt zelf aangeven welke activiteiten je zou willen uitvoeren en hoeveel tijd je wil besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen we jou als nieuwe collega begroeten?
Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op via [email protected] of stel jouw vraag door te bellen naar 038 – 45 40 130.