Laat je zien bij de bushalte

Op 31 oktober is de wintertijd weer ingegaan. Dat betekent dat het weer eerder én langer donker wordt. Busreizigers die in deze tijd van het jaar bij een halte staan te wachten, realiseren zich niet altijd dat ze niet goed zichtbaar voor de buschauffeurs. Daarom is het verstandig je te laten zien in het donker. 
 
Veilig reizen in donkere tijden.
Niet alleen voor de wachtende reizigers zelf is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Ook voor de buschauffeurs is het fijn als reizigers zichzelf op tijd én goed laten zien. Zo kunnen chauffeurs tijdig stoppen en blijft reizen met de bus in donkere tijden zo veilig mogelijk voor iedereen. De makkelijkste manier om jezelf zichtbaar te maken, is door te zwaaien met de zaklamp van je telefoon. Maar het kan natuurlijk ook op andere manieren…
 
Het goede voorbeeld.
Om die reden lanceren we de campagne 'Laat je zien in het donker'. Chauffeur Remco Hagen: “Op de fiets vinden we het vaak heel normaal om jezelf goed te laten zien in het donker. Niet iedereen beseft dat het in het donker vaak lastig is voor ons als chauffeur om te zien wanneer er iemand bij de halte staat. Laat staan wanneer het regent. Als ik dan een passagier hier op attendeer en vraag om eens mee te kijken of er mensen bij de volgende bushalte staan, zijn ze vaak verrast hoe lastig dit kan zijn. Dus daarom, laat je zien, we nemen je maar wat graag mee".

Bekijk de campagne hier.