Haltes Amersfoort vanaf 2021 rookvrij

10-12-2020
Samen met gemeente Amersfoort zijn we gestart met het rookvrij maken van alle bushaltes in Amersfoort. Bij elke halte wordt een blauwe stoeptegel van de Rookvrije Generatie geplaatst, waarop staat aangegeven dat het om een rookvrije zone gaat. 

Gemeente Amersfoort spant zich in om de stad een schonere lucht te geven en rookvrij te krijgen voor de volgende generaties. Zo zijn terreinen rondom het ziekenhuis, dierenpark en het Stadhuisplein al tot rookvrije zones benoemd. Ook de stations zijn sinds kort rookvrij. In onze huisregels staat al dat roken in het openbaar vervoer, wachtruimtes en perrons niet toegestaan is. De bushaltes zijn een logische toevoeging in deze rij. Voor veel reizigers zorgt rook namelijk voor overlast, maar zeker voor kinderen die bij de halte staan te wachten is het niet wenselijk dat er gerookt wordt. 

De stoeptegels worden de komende maand bij elke halte in de gemeente neergelegd. Ook staat deze huisregel benoemd op de posters die vanaf 3 januari in de haltes hangen. Zodra de stoeptegel er ligt is roken bij de bushalte niet langer gewenst.