Een volgende stap in duurzaamheid

19-7-2021
Als dienstverlener vinden wij, naast veiligheid, duurzaamheid erg belangrijk. Daarom rijden wij onder andere met zeven elektrische bussen in de provincie Utrecht. Vanaf nu zetten wij een volgende stap in duurzaamheid, door het interieur van onze bussen schoon te maken met probiotische reinigers.
In deze tijden van corona is er extra aandacht voor schoonmaak van onze bussen. Zo maken we onze bussen op het eind van de dag en ook tussen de ritten door extra schoon. Contactpunten, zoals stangen en handgrepen, worden met desinfecterende middelen gereinigd. Samen met ICS Groep en BOMA hebben wij onderzocht hoe wij onze voertuigen nog duurzamer kunnen schoonmaken. Daarbij kwam Probio naar voren als oplossing.
Dit schoonmaakmiddel bestaat uit goedaardige micro-organismen van natuurlijke oorsprong. Deze goede bacteriƫn verwijderen organische vervuiling die kunnen zorgen voor geuren. Wanneer de bacteriƫn na gebruik opnieuw in het milieu terechtkomen, zorgen ze voor waterzuivering en het behoud van een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet alleen milieuvriendelijk, maar verbeteren het milieu zelfs. Zo houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.