Duurzaam op weg

Onze reizigers ontspannen en veilig naar hun bestemming brengen. Comfortabel en op tijd. Maar wél op een manier dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. Onze reizigers geven ons daarin het goede voorbeeld. Door de auto te laten staan en te kiezen voor onze mobiliteitsoplossingen beperken zij hun CO2 uitstoot. Van onze kant nemen we onze verantwoordelijkheid door diensten te ontwikkelen die een minimaal verbruik van grondstoffen, energie en ruimte vragen. Hieronder lees je waar we op dit moment mee bezig zijn.

Elektrisch én slimmer rijden

In de provincie Utrecht rijden we inmiddels met 7 elektrische bussen. En hoewel dat nog maar een klein onderdeel van ons wagenpark is, geeft het wel de koers aan die we hebben ingezet. Daarnaast hebben we een tool voor chauffeurs om slim (bewust) rijden te bevorderen. Beter inzicht lijdt tot een vloeiende en gebalanceerde rijstijl, wat beter is voor de chauffeurs zelf, onze reizigers én de omgeving.

Schone bussen, schoon milieu

We maken onze busseb schoon met een probiotisch schoonmaakmiddel. Dit schoonmaakmiddel bestaat uit goedaardige micro-organismen van natuurlijke oorsprong. Deze goede bacteriën verwijderen organische vervuiling die zorgen voor geurvorming. Wanneer ze na gebruik opnieuw in het milieu terecht komen, zuiveren ze het water en zorgen ze voor een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet alleen milieuvriendelijk, maar zelfs milieubevorderend.