/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2018

Dienstregelingwijziging per 27 augustus

Na de zomer zullen een paar kleine dingen aan de dienstregeling van Syntus Utrecht veranderen zodat deze verder is geoptimaliseerd.

 • Lijn 76 gaat tijdens de marktroute langs de halte Talmastraat in Spakenburg rijden.
 • Lijn 203 stopt nu bij de nieuwe halte Koperhorst in Amersfoort, in plaats van de voormalige halte Paladijnenweg.
 • Lijn 298 is een nieuwe buslijn die gaat rijden tussen De Klomp - Woudenberg - Uithof - Rijsweerd Noord. Bekijk hier de dienstregeling.
 • Lijn 381 de halte Lindelaan in Zeist is hernoemd in Verlengde Slotlaan.
 • Lijn 522 rijdt niet meer langs de haltes Loenen Dorp en Loenen Sportpark de Heul maar in Nigtevecht Centrum is een nieuwe halte geplaatst.
 • Lijn 575 gaan de vertrektijden iets van wijzigen waardoor ze met een andere dienstregeling gaan rijden.
 • Lijn 656 gaat vaker rijden.
Let op! Afwijkende dienstregeling in de regio Utrecht
In Utrecht rijden we op Goede Vrijdag een normale dienstregeling. Tijdens Pasen rijden we een zondagdienstregeling. Op Koningsnacht rijdt ons nachtnet als op vrijdag. Op Koningsdag rijden we een zaterdagdienstregeling. Op Hemelvaartsdag rijden we een zondagdienstregeling. Met Pinksteren rijden we een zondagdienstregeling. Op maandag 9 juli tot vrijdag 24 augustus rijden we de zomerdienstregeling in Utrecht.  


Bekijk hieronder per regio de belangrijkste wijzigingen en de nieuwe folders en lijnennetkaarten. Let op: hierin zijn de wijzigingen van 27 augustus niet meegenomen. Ga voor de meest actuele dienstregeling per lijn naar: https://reizen.keolis.nl/nl/utrecht/lijnen 

Belangrijkste wijzigingen

Stadslijnen Amersfoort

Lijn 1 Station - Birkhoven Park
Lijn 1 in Amersfoort is gesplitst in twee lijnen: lijn 1 rijdt van het station naar Soesterkwartier en de Isselt en lijn 9 rijdt van het station naar de Eemgaarde. Lijn 1 zal op het station waar mogelijk door rijden als lijn 70 (en andersom) zodat van/naar Soest gereisd kan worden zonder over te stappen.
 
De bus rijdt voortaan via de Kwekersweg zodat er uit Amersfoort-Noord en uit Bunschoten gemakkelijk kan worden overgestapt richting de Isselt.
 
Lijn 1 rijdt van maandag t/m zaterdag een uur langer door. Op zondag vervalt lijn 1.
 
Lijn 2 Station - Nieuwland
Deze lijn heet voortaan lijn 2 in plaats van lijn X2.
 
Lijn 4 Station - Kattenbroek via Hoogland
Deze lijn heet voortaan lijn 4 in plaats van lijn X4.
 
Lijn 6 Station - Liendert en Rustenburg
Van maandag t/m vrijdag rijdt lijn 6 voortaan iedere 15 minuten in plaats van iedere 10 minuten. Dit als gevolg van het vertrek van een grote MBO school. Daarnaast maken veel reizigers in de spits gebruik van lijn 206 (Uithof) voor vervoer binnen Amersfoort.
 
Lijn 7 Station - Vathorst via Zielhorst
In de zomer rijdt lijn 7 gedurende de hele dag ieder half uur.
 
Lijn 8 Station - Schuilenburg
De aansluitingen op het station op de Intercity’s verbetert.
Op zaterdag rijdt lijn 8 ieder half uur in plaats van ieder kwartier.
 
Lijn 9 Station - Eemgaarde (NIEUW)
Dit is een nieuwe lijn. Lijn 1 in Amersfoort is gesplitst in twee lijnen: lijn 1 rijdt van het station naar Soesterkwartier en de Isselt en lijn 9 rijdt van het station naar de Eemgaarde.
 
De aansluiting van lijn 9 op de trein verbetert. ’s Morgens sluit de bus uit de Eemgaarde aan op de treinen naar Utrecht en Amsterdam, ’s middags is de aansluiting in de andere richting. De bus rijdt ’s avonds een uur langer door.
 
Lijn 17 Station - Leusden
’s Morgensvroeg rijdt een extra rit vanuit Leusden. Doordeweeks zijn er enkele extra ritten toegevoegd aan het eind van de avondspits.
 
In het weekend zijn de vertrektijden zodanig gewijzigd dat de bus veel beter op tijd zal rijden. Hierdoor verbetert ook de aansluiting op het station. 
 
Lijn 19 Station - Rusthof
Lijn 19 rijdt niet meer iedere 20 minuten, maar ieder halfuur. De bus sluit nu wel ieder halfuur aan op dezelfde treinen.
 
Lijn 217 Station - Leusden (sneldienst)
Aan het eind van de ochtendspits zijn enkele ritten toegevoegd.

Stadslijnen Woerden

Lijn 3 Woerden Molenvliet - Station
Lijn 5 Woerden Molenvliet - Centrum - Station - Montfoort - Oudewater

De aansluiting van lijn 3 en 5, de stadsdienst Woerden, op de trein verbetert. Waar mogelijk ontstaat er een snellere verbinding richting Rotterdam en Den Haag.
 
Het rondje Station - Westdam - Station van lijn 3 vervalt. Dit in verband met de grote kans op vertraging. Door lijn 5 te gebruiken is er voor alle reizigers een goed alternatief.
 
Lijn 3 en 5 gaan van maandag t/m zaterdag ’s morgens eerder rijden zodat er een betere verbinding ontstaat voor forensen, scholieren en studenten.
 

Stadslijnen Mijdrecht

Lijn M1 Mijdrecht
Lijn M2 Mijdrecht - Industrieterrein - Wilnis Maricken

Lijn M1 rijdt voortaan ieder halfuur in plaats van ieder kwartier, op maandag t/m vrijdag van 6:00 tot 21:00 uur. De bus rijdt niet meer op zaterdag en zon- en feestdagen.
 
Naast lijn M1 komt er een nieuwe lijn M2 van de centrumhalte in Mijdrecht naar het industrieterrein én de nieuwe wijk Maricken in Wilnis. Deze nieuwe lijn rijdt van maandag t/m vrijdag van 6:30 tot 20:00 uur. 

Streeklijnen

Lijn 50 Utrecht - Doorn - Veenendaal / Wageningen
De aansluiting op de treinen op station Driebergen-Zeist verbetert aanzienlijk, vooral in de avonduren. Ook de aansluiting op de treinen in Rhenen verbetert. Verder verbetert de aansluiting op station Veenendaal De Klomp en in Amerongen/Leersum.
Op verzoek rijdt de laatste bus vanuit Utrecht niet om 01:15 uur maar om 01:20 uur, zodat er wordt aangesloten op een late (nacht)trein vanuit Rotterdam.
 
Lijn 56 Amersfoort - Zeist - Doorn - Wijk bij Duurstede
Tussen station Driebergen-Zeist en Driebergen is de route gewijzigd. De bus rijdt via de Arnhemse Bovenweg naar Driebergen, waardoor de file bij de A12 wordt vermeden.
De aansluiting op de treinen op station Driebergen-Zeist en op de bussen in Doorn verbetert.
 
Lijn 70 Amersfoort - Soest - Hilversum
Lijn 1 wordt zoveel mogelijk gekoppeld aan lijn 70 in Amersfoort. Dit houdt in dat lijn 1 dan doorrijdt als lijn 70 en andersom. Soest, Amersfoort Centrum en de Isselt zijn dan weer direct met elkaar verbonden zonder over te stappen.
Een behoorlijk aantal ritten tussen Soest en Amersfoort, tegen de spitsrichting in, vervallen zodat er niet onnodig veel bussen over de route van lijn 70 rijden. Van deze ritten wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt en er blijven voldoende andere mogelijkheden over voor onze reizigers.
 
Op het drukste moment in de ochtendspits rijdt er ieder kwartier een bus tussen Soest en Hilversum.
 
Lijn 74 Soestdijk Noord - Soest Zuid
De aansluiting op lijn 70 verbetert. Lijn 74 rijdt voortaan tot 19:00 uur in plaats van 18:00 uur.
 
Lijn (X)80 Amersfoort - Scherpenzeel - Veenendaal - Rhenen
Op lijn 80 en X80 zijn een aantal grotere wijzigingen doorgevoerd. De rijtijd is zodanig aangepast dat de bussen niet meer te laat in Rhenen aan komen en te vroeg op station Amersfoort. De aansluiting op station Veenendaal De Klomp verbetert.
 
De extra ritten die alleen rijden in de spits, rijden tussen Amersfoort en De Voorposten in Scherpenzeel.
Op verzoek van reizigers uit Leusden rijden de eerste bussen niet meer als lijn X80, maar als lijn 80 door Leusden. Dit omdat lijn 82 op dat vroege uur nog niet rijdt en reizigers wel graag van het Máximaplein richting Amersfoort en Woudenberg reizen.
 
Lijn 82 Amersfoort - Maarn - Doorn
Naast een grote aanpassing van de vertrektijden is de aansluiting in Doorn op lijn 50 en 56 verbeterd.
 
Lijn 5 station Ede-Wageningen - Veenendaal De Klomp
Lijn 83 Veenendaal De Klomp - Veenendaal Centrum

Lijn 85 Veenendaal Centrum - station Ede-Wageningen
Lijn 5 (station Ede-Wageningen - Veenendaal De Klomp), lijn 83 (Veenendaal De Klomp - Veenendaal Centrum) en lijn 85 (Veenendaal Centrum - station Ede-Wageningen) worden aan elkaar gekoppeld. Dit houdt in dat de bus van lijn 5 door rijdt als lijn 83 en vervolgens als 85 en andersom. Hierdoor kan vanuit heel Veenendaal zonder overstappen gereisd worden naar bijvoorbeeld het centrum en het ziekenhuis van Ede. Vanuit Ede kan men reizen naar de bedrijventerreinen en woongebieden in Veenendaal.
 
De route van lijn 83 wordt iets aangepast: de bus rijdt niet meer over de Fokkerstraat en niet meer door de tunnel bij De Klomp. In plaats daarvan wordt via de N418 gereden.
 
Lijn 102 Utrecht - Woerden
Een aantal ritten in de middagspits beginnen voortaan in Woerden in plaats van Utrecht/Harmelen.
Op zaterdagavond start lijn 102 eerder (rond 18 uur) met het rondje door Woerden, om beter aan te sluiten bij de laatste bus op lijn 3 en lijn 5. ’s Zondags start lijn 102 later met het rondje door Woerden.

Lijn 103 - Amersfoort-Harderwijk
Vanaf zondag 10 december rijdt bus 103 niet meer. De bus tussen Harderwijk, Putten, Nijkerk rijdt tot en met Amersfoort Schothorst als lijn 101. Reizigers binnen Amersfoort kunnen gebruik maken van stadsbus 5 en 7. Reizigers tussen Nijkerk en Amersfoort Centrum/Station kunnen ofwel reizen met de trein vanaf Nijkerk of op Schothorst overstappen. Kijk op www.9292.nl voor uw reisadvies.

Lijn 106 Nieuwegein - IJsselstein - Gouda
De rit van lijn 106 die rond 8:15 in Gouda is, rijdt enkele minuten eerder, zodat de bus beter aansluit op de schooltijden in Gouda. Op zaterdag vervallen de eerste 3 ritten.
 
Lijn 107 Utrecht - Oudewater - Gouda
De een-na-laatste rit op maandag t/m vrijdag van Utrecht naar Oudewater en enkele ritten die rijden tegen de spits in, vervallen. De dienstregeling is zo gemaakt dat reizigers een goed alternatief hebben met een andere rit.
 
Lijn 120 Utrecht - Breukelen - Amsterdam Zuidoost
Op lijn 120 worden voornamelijk de aansluiting in Breukelen verbeterd. De bussen uit Loenen gaan ’s morgens beter aansluiten op de treinen. Tegelijkertijd wordt in Breukelen beter aangesloten op lijn 130, zodat er zo veel mogelijk aansluitingen ontstaan.
Enkele ritten die rijden tegen de spitsrichting in, vervallen. 
 
Lijn 121 Mijdrecht - Hilversum
De vertrektijden van lijn 121 wijzigen zo, dat ze beter aansluiten op de aanvangstijden van de scholen in Hilversum, en tegelijkertijd goed aansluiten op de Intercity’s op het station.
 
’s Morgens en ’s avonds rijdt lijn 121 een extra rit om een betere verbinding te krijgen voor forensen, studenten en scholieren.
 
In Mijdrecht wordt het eindpunt de halte Centrum. Er wordt niet meer van en naar Kogger gereden.
 
Lijn 123 Mijdrecht - Woerden
De aansluiting in Woerden verbetert. Ook op lijn 123 is het eindpunt in Mijdrecht verplaatst naar Centrum. Enkele ritten die rijden tegen de spitsrichting in, vervallen.
 
Lijn 126 Mijdrecht - Amsterdam Zuidoost
Vooral in de spits zijn de vertrektijden gewijzigd. De route wijzigt: op de snelweg gaat de bus één afrit eerder af om niet de A9 op te hoeven rijden.
 
Lijn 130 Uithoorn - Breukelen
De vertrektijden van lijn 130 wijzigen voor een groot deel als gevolg van de gewijzigde vertrektijden van de NS trein. De vertrektijden doordeweeks zijn overdag anders dan in het weekend. Lijn 130 rijdt in de spits viermaal per uur van/naar Uithoorn en niet meer van/naar de halte Roerdomp in Mijdrecht.
 
Lijn 130 sluit zo veel mogelijk aan op lijn 120 en andersom.
 
Lijn 195/295 Utrecht (- Benschop) - Schoonhoven - Rotterdam
De ritten en vertrektijden zijn afgestemd met Arriva. De dienstregeling blijft nagenoeg gelijk aan de huidige situatie, maar de vertrektijden wijzigen op een aantal haltes waardoor de bussen beter op tijd kunnen rijden.
Tussen Schoonhoven en Krimpen a/d IJssel / Rotterdam rijdt Arriva enkele extra ritten.
 
Lijn 202, 203, 204, 206 en 299 (Uithoflijnen Amersfoort / Leusden)
De Uithoflijnen van Amersfoort en Leusden naar Utrecht zijn op 5 maart 2017 aangepast. Deze aanpassingen zijn nu ook verwerkt in de vakanties van de nieuwe dienstregeling ingaande december 2017. Daarnaast stoppen alle bovenstaande lijnen nu op de halte P+R Soesterberg, zodat er onder reizigers geen verwarring meer is.
 
Lijn 207 Gouda - Oudewater - Utrecht WKZ
De laatste rit van Gouda naar Utrecht vervalt. In plaats daarvan komt er een vroege rit, die aansluit op de werktijden in het UMC en meer geschikt is voor vroege werknemers op Rijnsweerd.
 
Lijn 272 Bunschoten - Baarn - Soest - Utrecht Rijnsweerd Noord
De vertrektijden zijn zodanig aangepast dat de bussen op het hele traject beter op tijd zullen rijden.

Lijn 280 Amersfoort - Veenendaal (sneldienst)
Lijn 280 rijdt voortaan over het bedrijventerrein aan de Fokkerstraat in Veenendaal. Richting Veenendaal vervallen enkele ritten.
 
Lijn 380 Amersfoort Vathorst - Henschotermeer
Deze lijn vervalt.
 
Lijn 381 Austerlitz - Driebergen - Soest NMM
Lijn 381 rijdt vanaf Zeist niet meer via station Driebergen-Zeist naar Austerlitz, maar vanaf station Driebergen-Zeist via Austerlitz naar Zeist en Soesterberg.
 
Op verzoek van inwoners uit Austerlitz vertrekt de laatste bus vanaf station Driebergen-Zeist, rond half 8.
Lijn 381 rijdt in de zomervakantie op maandag ook naar het museum, aangezien deze dan wel geopend is.

Nachtlijnen

Een aantal nachtlijnen krijgt een ander nummer zodat het op alle reisinformatiemiddelen op dezelfde manier getoond wordt.
 • Lijn N3 wordt lijn N03
 • Lijn N102 wordt lijn N02
 • Lijn N107 wordt lijn N07
 • Lijn N120 wordt lijn N20
 • Lijn N126 wordt lijn N26
Lijn N26 Amsterdam Leidseplein - Bijlmer ArenA - Abcoude - Mijdrecht - Woerden
Lijn N26 rijdt voortaan ook langs station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Buurtbussen

Lijn 504 Montfoort - IJsselstein en Lijn 505 Woerden - IJsselstein
De eerste bus op lijn 504 uit IJsselstein zal enkele minuten eerder gaan rijden, zodat het voertuig op tijd in Woerden kan zijn voor de volgende rit. Daarnaast zijn er twee routewijzigingen op lijn 505, in Oudewater en in Woerden. In Oudewater rijdt de bus niet meer langs de halte Cosijnbrug. In Woerden gaat de bus gebruik maken van de nieuwe halte bij het ziekenhuis.

Lijn 522 Weesp - Vreeland
De route in Nigtevecht wordt gewijzigd. De bus rijdt dan niet meer langs de halte centrum, maar stopt bij de halte Huydecoper straat ( tijdelijke halte). Voorlopig wordt er nog wel gestopt bij het Dorpshuis in Nigtevecht. Hiermee ontstaat een meer punctuele dienstregeling en blijven Weesp, Loenen én Hilversum aangesloten.

Lijn 524 Woerden - Breukelen
In de nieuwe dienstregeling zal ook de kern van Kamerik worden aangedaan via de Meent en Overzicht. Daarnaast wordt de route uitgebreid naar Breukelen-West met haltes aan het Nassauplein en de Beatrixstraat. Halte Heycoplaan komt te vervallen en wordt niet meer door deze buurtbus aangedaan.

Lijn 575 Soest-Zuid – Soesterberg – Zeist – Driebergen
Samen met de buurtbusvereniging is gekeken naar alternatieve routes, waarbij ook ziekenhuis, zwembad en andere belangrijke locaties worden bediend. Dat heeft geresulteerd in een gewijzigde route.
Met de nieuwe route kunnen reizigiers uit Soesterberg, Driebergen en Zeist direct naar het Zeister ziekenhuis, naar het zwembad, maar ook naar het station reizen.