/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Tussentijdse wijziging dienstregeling vanaf 5 maart

Vanaf 5 maart wijzigt de dienstregeling op een aantal lijnen. Deze verbetermaatregelen zijn een flinke stap voorwaarts. Je zult straks minder last hebben van vertraging en rituitval.

Waarom verandert Syntus de dienstregeling?

De eerste weken van Syntus Utrecht zijn niet vlekkeloos verlopen. Dat gaat ons aan het hart. Er wordt continue gewerkt om de service te bieden die onze klanten vanzelfsprekend vinden: gewoon goed openbaar vervoer. Ondanks dat heeft Syntus de komende tijd nog nodig om alles op orde te krijgen, waarbij er elke keer nieuwe mijlpalen gehaald worden. De verbetermaatregelen van 5 maart zijn de eerstvolgende stap. Vanaf dit voorjaar stromen ook de nieuwe bussen in, waardoor we minder last hebben van technische problemen. Bovendien raken chauffeurs steeds meer vertrouwd met de nieuwe routes en wennen ook reizigers aan de nieuwe vervoerder.
 

Amersfoort stad / Leusden

Lijn 1 Soesterkwartier – Station – De Eemgaarde
De vertrektijden wijzigen.
Lijn 1 gaat op het station langer stilstaan, zodat chauffeurs de tijd hebben om van bus te wisselen. Daardoor ontstaan er minder vertrekvertragingen. Ook de aansluiting op de treinen op station Amersfoort verbetert.

Lijn 6 Station – Liendert en Rustenburg
De vertrektijden wijzigen.
De bus zal daardoor veel vaker op tijd vertrekken. Daarbij is gezorgd voor zo veel mogelijk betere aansluitingen op station Amersfoort.

Lijn 17 Amersfoort - Leusden
De vertrektijden wijzigen.
De bus zal daardoor veel vaker op tijd vertrekken. Daarbij is gezorgd voor zo veel mogelijk betere aansluitingen op station Amersfoort.

Lijn 217 Amersfoort – Leusden De Horst (sneldienst)
De vertrektijden wijzigen.
De bus zal daardoor veel vaker op tijd vertrekken. Daarbij is gezorgd voor zo veel mogelijk betere aansluitingen op station Amersfoort.

Lijn 217 richting Amersfoort gaat in Leusden ook stoppen bij de haltes ’t Vliet en Waterlinie. Daardoor kunnen reizigers naar deze haltes gebruik maken van alle lijnen richting Leusden.
 

Uithoflijnen

Lijn 202/203/204/206/299
Gewijzigde dienstregeling maandag-vrijdag
De bussen van en naar de Uithof zijn vaak vertraagd. De chauffeurs op de Uithof-lijnen 202, 203, 204, 206 en 299 krijgen daarom waar nodig véél extra tijd om op tijd in Utrecht of juist in Amersfoort/Leusden te arriveren. Dat betekent dat de vertektijden veranderen: sommige bussen vertrekken eerder of komen later aan. De eerste reismogelijkheid naar de Uithof en Rijnsweerd wordt enkele minuten vervroegd, de laatste ritten vertrekken enkele minuten later vanuit Utrecht.

Regio

Lijn 56 Amersfoort – Wijk bij Duurstede
Traject Amersfoort CS – Meander MC opgeheven; gewijzigde dienstregeling maandag-vrijdag
Lijn 56 komt vaak te laat. Deels komt dit door de vertraging die wordt opgelopen tussen Doorn en Zeist, deels komt dit door vertraging op het Eemplein in Amersfoort. Daarom nemen we twee maatregelen.
  • De chauffeurs krijgen extra tijd om de lijn te rijden tussen Amersfoort en Wijk bij Duurstede.
  • Daarnaast zal lijn 56 niet meer rijden tussen station Amersfoort en het Meander Medisch Centrum. Reizigers kunnen gebruik maken van de overige lijnen: X2, 3 en 76. Deze lijnen rijden bij elkaar 10-14 keer per uur, dus lang wachten is niet aan de orde. Door deze wijzigingen veranderen de vertrektijden van lijn 56.
Moet u overstappen? Lijn X2 vertrekt op busstation Amersfoort van halte E, lijn 3 of 76 vanaf halte F.

Halte Doorn, Berkenweg toegevoegd
Voor leerlingen van de scholen in Doorn is aan de route van lijn 56 de halte Berkenweg toegevoegd. Daardoor hoeft men minder ver te lopen, of niet meer over te stappen op lijn 50.

Lijn 102 Utrecht - Woerden
Spitsritten tot Harmelen rijden de lus andersom
Vanaf 5 maart vertrekken alle bussen in Harmelen naar Utrecht aan dezelfde kant van de weg. Wel kan het zijn dat vanuit Utrecht in Harmelen aan de andere kant van de weg wordt uitgestapt.

Halte De Meern, Veldzigt wordt toegevoegd.

Lijn 106 Nieuwegein – Gouda
Halte Benschop, Lansing wordt toegevoegd en halte Benschop, Kooikersbrug zal vervallen.

Lijn 107 Utrecht - Gouda
Vanwege kering bij Oudewater 14 spitsritten 1 minuut verschoven.
Om de chauffeurs de tijd te geven om hun bus in Oudewater te keren en op tijd aan de terugrit naar Utrecht te beginnen, zijn een aantal vertrektijden enkele minuten gewijzigd. Enkele ritten in de middagspits van Utrecht naar Oudewater vertrekken één minuut eerder, enkele ritten van Oudewater naar Utrecht juist één minuut later.

Halte De Meern, Veldzigt wordt toegevoegd.

Vroege/late ritten die starten in Montfoort rijden van/tot halte Keizerrijk
De eerste bussen van Montfoort naar Gouda stoppen vanaf 5 maart ook op de haltes Keizerrijk, Heeswijkerpoort en Kasteelplein in Montfoort. In de andere richting rijden de laatste bussen in Montfoort uit Gouda na de halte Groen ook door naar de haltes Kasteelplein, Heeswijkerpoort en Keizerrijk.

Lijn 120 Utrecht – Amsterdam station Bijlmer ArenA
Spitsritten tot Breukelen rijden het lusje andersom
Vanaf 5 maart vertrekken alle bussen in Breukelen naar Utrecht aan dezelfde kant van de weg. Wel kan het zijn dat vanuit Utrecht in Breukelen aan de andere kant van de weg wordt uitgestapt.

Lijn 195 Utrecht – Rotterdam metrostation Capelseburg
Halte Benschop, Lansing wordt toegevoegd en halte Benschop, Kooikersbrug zal vervallen
 

Buurtbus

Lijn 504 IJsselstein – Montfoort
Halte Benschop, Lansing toegevoegd en Benschop, Kooikersbrug vervallen

Route in Montfoort ingekort tot de halte Keizerrijk
Lijn 504 rijdt voorlopig in Montfoort niet meer naar de haltes Anne Franklaan, Fluitekruidhof en Wollegras. Op het moment dat de rotonde bij de kruising N204/Blokland gereed is, zullen deze haltes weer worden bediend. Reizigers op lijn 504 kunnen opstappen bij de haltes Keizerrijk, Heeswijkerpoort, Kasteelplein en Groen. Door deze wijziging veranderen de tijden op lijn 504 enigszins.

Haltepositie IJsselstein Binnenstad aangepast
De lijnen 504 en 505 vertrekken in IJsselstein deels vanaf een andere halte op het busstation.

Lijn 505 Woerden - IJsselstein
De vertrektijden op lijn 505 veranderen licht, zodat kan worden ingespeeld op files. De aankomst- en vertrektijden in Woerden wijzigen niet. Lijn 505 stopt in Schoonhoven niet meer bij het Mr. Kesperplein. Net als voorheen stop de bus daar net om de hoek, aan het Stationsplein.

Haltepositie IJsselstein Binnenstad aangepast
De lijnen 504 en 505 vertrekken in IJsselstein deels vanaf een andere halte op het busstation.

Lijn 524 Woerden – Breukelen
De vertrektijden van lijn 524 in Breukelen wijzigen, de bus rijdt vanaf 5 maart altijd direct vanuit Breukelen-Noord via het station naar Woerden en vice versa.

Lijn 526 Uithoorn – Breukelen
Eerste rit op zaterdag aangepast
Op zaterdag rijdt de eerste rit van lijn 526 vanuit De Hoef naar Breukelen weer op z’n oude tijd: vertrekkend om 9:13 in plaats van 9:02. De bus komt weer om 9:58 aan op de Markt in Breukelen.

Lijn 572 Amersfoort Vathorst – Bunschoten-Spakenburg – Soest
Routewijziging in Hooglanderveen incl. nieuwe halte Caraïben
Lijn 572 verandert op twee plaatsen van route. In Hooglanderveen wordt gereden via de Heideweg in plaats van de Caraïben. Aan de Valutaboulevard komt een halte Heideweg. In Bunschoten-Spakenburg rijdt de bus in twee richtingen via dezelfde straten, in plaats van een rondje door het dorp. Daarvoor komen er nieuwe haltes aan de overzijde van de bestaande haltes bij De Blauwe Reiger en De Wilde Zwaan. De vertrektijden van lijn 572 wijzigen enigszins, maar de aankomst- en vertrektijden op de eindpunten en bij de stations blijven gelijk.
 

Scholierenlijnen

Lijn 647 Uithoorn – Gouda

Extra bussen van/tot Teckop
De ritten van lijn 647 van en naar Gouda die eerst in Kamerik begonnen en eindigden, hebben nu als begin/eindpunt Teckop, Oortjespad.
 

Nachtlijnen

Lijn N107 Utrecht – Oudewater
Halte Utrecht, Hasebroekstraat toegevoegd richting Utrecht
Lijn N107 stopt vanaf 10 maart op vrijdag- en zaterdagnacht ook bij de halte Hasebroekstraat in Utrecht.

Lijn N126 Amsterdam Leidseplein – Woerden
Twee haltes toegevoegd en rijtijden gewijzigd
Lijn N126 vanaf het Leidseplein in Amsterdam stopt op de zaterdagnacht nu ook bij het Viaduct in Abcoude. Ook stopt de bus nu extra in Vinkeveen bij de Groenlandsekade. De overige haltes in Vinkeveen, Mijdrecht en Wilnis worden ook nog steeds bediend. De tijden op lijn N126 wijzigen iets, om punctueler te kunnen rijden.
 
Sluiten De website van Syntus gebruikt bij bepaalde functionaliteiten cookies.