Buurtbus Utrecht Ritkaart

In de buurtbus reis je met je OV-chipkaart of koop je een ritkaartje bij de chauffeur.

 • Vaste prijs per rit.
 • Geldig op alle buurtbussen voor 1 rit.
 • Te koop in de bus of reis met je OV-chipkaart of OVpay
Vanaf
2,05
In de buurtbus kun je reizen met een OV-chipkaart, OVpay (in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel) of met een los ritkaartje (te koop bij de chauffeur). Je reist in de buurtbus voor een vaste prijs per rit. Een enkele rit kost met een OV-chipkaart/OVpay € 2,05. Een los kaartje dat je pint bij de chauffeur kost voor een enkele rit € 3,00. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. 
Reis je met een kaartje?
 • Het buurtbuskaartje is geldig op alle buurtbussen, voor 1 rit*.
 • Een buurtbus is te herkennen aan het lijnnumer tussen de 500 en 599?

Reis je met je OV-chipkaart? Dan zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Reis je op saldo en heb je geen abonnement? In de buurtbus reis je op een vast tarief, namelijk € 2,05 per rit. Er wordt géén opstaptarief gerekend en géén leeftijdskorting toegepast. 
 • Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in onze gewone bus, gelden ook in de buurtbus. De vrij-reizen- en korting-producten zijn dus ook geldig op de buurtbus-lijnen. Hierbij wordt de korting berekend op het normale kilometertarief. Het opstaptarief wordt wel berekend de leeftijdskorting wordt ook toegepast. Bekijk hier het huidige kilometertarief en opstaptarief.
 • Een sterabonnement is ook geldig op buurtbus-lijnen binnen het zonegebied. Voor het deel van de rit buiten het zonegebied wordt op saldo gereisd en geldt de vaste ritprijs van € 2,05.
 • De studenten OV-chipkaarten zijn ook geldig op de buurtbus-lijnen. De korting wordt toegepast op het normale rittarief. Buiten de geldigheidsperiode (tijdens de spits voor StudentWeekend) wordt op saldo gereisd en geldt dus wel het vaste tarief van € 2,05.
 • Reizen op saldo geeft overstaprechten bij het overstappen van een buurtbus lijn op een gewone lijn, d.w.z. voor de tweede rit wordt géén opstaptarief gerekend.
 • Vanaf 10 juli 2022 is het ook mogelijk om met je reizen op rekeningproduct op de OV-chipkaart (zoals NS Flex) te reizen met de buurtbus. De rit wordt dan met jouw maandelijkse factuur verrekend, je hoeft hiervoor dus geen saldo op je kaart te hebben. Je betaalt dan voor deze rit overigens wel het basistarief + kilometertarief i.p.v. het vaste tarief van € 2,05.
*Ook geldig t/m halte Vrijheidslaan/Straatweg in Breukelen bij een overstap van buurtbus 524 op lijn 120.

 

Voor iedereen die wil reizen met de buurtbus.

Het buurtbuskaartje is te koop bij de buschauffeur van de buurtbus. Je betaalt met pin of creditcard.
Soort Prijs
Ritkaartje buurtbus € 3,00
Ritkaartje OV-chipkaart/OVpay   € 2,05
Overige Als regulier bus
Klik dan hier voor onze klantenservice.