Word OV ambassadeur

16-5-2023
Heb je affiniteit met het openbaar vervoer en zet je je graag in voor andere mensen? Kan je uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio’s Zuid Oost Utrecht, Eemland en Lekstroom die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten.

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.

Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

OV-ambassadeurs zijn actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht en regio Lekstroom met verschillende activiteiten. PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan.

Je kan zelf aangeven welke activiteiten je zou willen uitvoeren en hoeveel tijd je wil besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen we jou  als nieuwe collega begroeten?
Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@doemeemethetov.nl of stel jouw vraag door te bellen naar 038 – 45 40 130. 
We staan je graag te woord.