Word OV-ambassadeur

11-4-2022
Wil je senioren uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio Amersfoort van ongeveer 60 jaar en ouder die zich hier als vrijwilliger voor in willen zetten.

Vraagbaak en proefreizen
Als OV-ambassadeur help je andere senioren op weg in het reizen met het openbaar vervoer. Dit doe je op inloopspreekuren of informatiebijeenkomsten. In een wisselende teamsamenstelling van twee personen presenteer je en beantwoord je vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden. OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Zo help je mensen het reizen te ervaren en geef je ze zelfvertrouwen om zelfstandig met bus of trein te gaan reizen.
De activiteiten worden in Amersfoort, Baarn, Woudenberg en Soest gehouden. Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wil besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van drie dagdelen per maand. Bij de uitvoering van de taken krijg je ondersteuning en begeleiding en ben je eigenlijk altijd met een andere OV-ambassadeur op pad.

Meer informatie en aanmelden
Heb je interesse, behoefte aan meer informatie of wil je je aanmelden? Mail dan naar: [email protected] of bel met één van de medewerkers tel: 038 – 45 40 130