Word OV-ambassadeur

8-1-2020
Syntus Utrecht start een samenwerking met "Doe mee met het OV". Dit is een initiatief waarbij senioren met kennis over openbaar vervoer leeftijdsgenoten wegwijs maken in het reizen met de bus en trein. Zo kunnen senioren zelfstandig blijven reizen. Voor deze samenwerking zijn we op zoek naar OV-ambassadeurs. 

Heeft u kennis van het openbaar vervoer en vindt u het leuk deze kennis en uw ervaring te delen met senioren die nog onbekend zijn met het openbaar vervoer? En bent u woonachtig in provincie Utrecht en 60 jaar of ouder? Meld u dan aan als OV-ambassadeur.

Met een team van ongeveer 6 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de Utrechtse gemeenten Amersfoort, Baarn, Woudenberg en Soest het gehele jaar door diverse activiteiten voor senioren gehouden over het gebruik van het openbaar vervoer. OV-ambassadeurs geven uitleg aan senioren tijdens een inloopspreekuur of informatiebijeenkomst. In wisselende teamsamenstelling van 2 personen presenteert of beantwoordt u vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden.

Ook maken OV-ambassadeurs proefreizen met senioren in klein groepsverband. Senioren ervaren zo zelf het reizen en krijgen vertrouwen om zelfstandig met bus of trein te gaan reizen. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. Bij de uitvoering van uw taken krijgt u ondersteuning en begeleiding en bent u eigenlijk altijd met een andere OV-ambassadeur op pad.

Heeft u interesse, behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar: info@doemeemethetov.nl of bel met één van de medewerkers tel: 038 – 45 40 130.  
Meer informatie volgt later op www.doemeemethetov.nl