Vervoerplan 2022

12-7-2021

Het concept Vervoerplan 2022 is klaar en wordt voorgelegd aan reizigersorganisatie ROCOV Utrecht, de gemeenten en inwoners van de provincie Utrecht.

In de basis is het Concept Vervoerplan 2022 hetzelfde als de dienstregeling die nu gereden wordt. Het netwerk en de haltes blijven gelijk: er wijzigen of vervallen geen buslijnen of haltes. Ook de bedieningstijden (van hoe laat tot hoe laat een bus rijdt bij een halte) en frequenties blijven vrijwel geheel gelijk. Wel zal er mogelijk nog wat gaan veranderen:

- In de tweede helft van 2022 wordt opnieuw gekeken naar het reisgedrag en wat er bekend is over extra ondersteuning vanuit de overheid na augustus 2022.
- NS wijzigt haar dienstregeling vanaf december 2021. Dit heeft vooral gevolgen op de stations op de spoorlijn tussen Utrecht en Arnhem, met name Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp. Hier gaat NS de dienstregeling geheel veranderen en met meer treinen rijden. Dat betekent dat treinen op andere tijden op deze stations gaan stoppen. Dit heeft mogelijk grotere gevolgen dan alleen de vertrektijd van de bussen aanpassen. Mogelijk moeten er keuzes gemaakt worden op welke trein aangesloten kan worden, of moeten er op enkele plekken kleine wijzigingen in de frequenties worden doorgevoerd. Dit wordt nog verder onderzocht. 

Bekijk hier het Concept Vervoerplan 2022.

 

Opmerkingen

Heb je opmerkingen op het Concept Vervoerplan 2022? Vul dan uiterlijk 8 augustus 2021 onderstaand formulier in. Alle ingezonden formulieren worden verwerkt in een definitief Vervoerplan dat op 14 september 2021 wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. 

 
Wil je een update ontvangen over de consultatie van het Vervoerplan 2022? Vul hier dan je mailadres in. Je mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de update. Let op: individuele inzendingen worden niet individueel beantwoord.