Vervoerplan 2017 vastgesteld door Provincie Utrecht

21-9-2017
Het vervoerplan voor 2018 van Syntus Utrecht is op 12 september door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht vastgesteld. Reizigers van Syntus Utrecht kunnen volgend jaar gebruik maken van grotendeels hetzelfde aanbod als het huidige vervoerplan biedt. Wel komen er op sommige verbindingen buslijnen bij, verandert op een aantal lijnen het aantal ritten of wijzigt de route die wordt gereden enigszins. De vaststelling van het vervoerplan van de vervoerder van U-OV volgt later deze maand.
 
Dienstregeling 2018 Syntus
Op diverse lijnen met een hoge reizigersbezetting worden in de nieuwe dienstregeling extra ritten toegevoegd, zoals op lijn 17 (Amersfoort Station-Leusden) en 70 (Soest-Hilversum). Op andere lijnen keren enkele ritten met een lage reizigersbezetting niet terug, zodat daar minder ‘lege’ bussen zullen rijden,  onder meer op de lijnen 1, 3, 5, 6 en 7 in Amersfoort en op de ringlijn Mijdrecht (M1). Daarentegen wordt er wel een nieuwe lijn M2 in De Ronde Venen geĆÆntroduceerd die het bedrijventerrein Mijdrecht en de nieuwe wijk Maricken in Wilnis gaat ontsluiten. Syntus voert ook enkele aanpassingen door op rijtijden van de bussen en in de routes die de bussen rijden. Zo kunnen reizigers vanuit Soest weer zonder overstap naar De Isselt reizen omdat de lijnen 1 en 70 worden gekoppeld. Lijn 50 krijgt in de avonduren een betere aansluiting op het treinstation Driebergen-Zeist. Ook de aansluitingen van de bussen in Woerden en Breukelen op de trein worden verbeterd en lijn 121 (Hilversum-Utrecht) zal beter gaan aansluiten op school- en werktijden. Syntus heeft bij de totstandkoming van het vervoerplan voor 2018 de Utrechtse gemeenten en reizigersorganisaties geraadpleegd. Daarnaast zijn de bij het vervoerbedrijf binnengekomen reacties gebruikt om de dienstregeling te verbeteren.
 
Los van het vervoerplan vervolgt de provincie haar overleg met de gemeente Leusden om samen te kijken naar mogelijke maatregelen om het openbaar vervoer aanbod in Leusden te optimaliseren. Dit naar aanleiding van aanhoudende signalen over zorgen onder de bewoners. Omdat het tijd kost om de maatregelen die nu in beeld zijn te onderzoeken op juridische en financiĆ«le haalbaarheid, doet de provincie nu concreet een voorstel aan de gemeente Leusden om mogelijke tijdelijke maatregelen in Leusden Zuid in te voeren. Te denken valt aan een gezamenlijke pilot van een jaar voor een extra buslijn voor de verbinding tussen Leusden Centrum-Zuid en Amersfoort, zodat er in dat jaar verder gekeken kan worden naar eventuele voorstellen voor het vervoerplan 2019.

Klik hier voor het vervoerplan 2018.
 
Vervoerplan 2017 vastgesteld door Provincie Utrecht