Verbetermaatregelen Syntus Utrecht per 5 maart a.s.

Syntus voert in overleg met de provincie Utrecht per 5 maart 2017 een wijziging op de uitvoering van de dienstregeling door op enkele lijnen in de provincie Utrecht. Deze verbetermaatregelen zijn een goede stap voorwaarts bij de verbetering van de punctualiteit. Met name in de middagspits is er nu sprake van een aantal lijnen die met vertraging rijden of waarvan ritten zelfs uitvallen als gevolg van te grote vertraging.
 
De start van Syntus Utrecht sinds 11 december is niet vlekkeloos verlopen. Reizigers hadden last van vertragingen, rituitval, gebrekkige informatievoorziening en chauffeurs die de weg niet wisten. Door een slepende juridische procedure had Syntus een voorbereidingstijd van slechts 3 weken. Daar heeft de vervoerder nu nog steeds last van.
 
Het gaat Syntus aan het hart wat er gebeurt. Er wordt continue gewerkt om de service te bieden die onze reizigers vanzelfsprekend vinden: gewoon goed openbaar vervoer. Vanaf 5 maart introduceert Syntus een nieuw pakket met verbetermaatregelen en zal de dienstregeling op een aantal lijnen verbeteren. Ondanks dat heeft Syntus de komende tijd nog nodig om alles op orde te krijgen, waarbij er elke keer nieuwe mijlpalen gehaald worden. De verbetermaatregelen van 5 maart zijn de eerstvolgende stap. Vanaf dit voorjaar stromen de nieuwe bussen in. Chauffeurs raken steeds meer vertrouwd met de nieuwe routes en ook reizigers wennen aan de nieuwe vervoerder.

Wijzigingen per 5 maart

De plannen voor deze wijzigingen worden op dit moment uitgewerkt. Hierover zullen we u te zijner tijd op deze website en op social media meer informatie geven.

Lijn 6, 17 en 217:
Extra rijtijd en betere aansluitingen op de treinen.
Minder koppelingen tussen lijnen die van de ene lijn op een andere lijn doorrijden, waardoor vertragingen als een domino-effect ‘doorwerken’.
 
Lijn 202, 203, 204 en 206:
Véél extra rijtijd, zodat bussen op tijd kunnen vertrekken en op tijd aankomen.
Extra vroege ritten naar De Uithof en Rijnsweerd.
 
Lijn 107:
Vroege ritten van Montfoort naar Gouda en late ritten van Gouda naar Montfoort stoppen bij meer haltes in Montfoort.
 
Lijn 102:
Alle ritten richting Utrecht CS vertrekken in Harmelen aan dezelfde kant van de weg.
 
Lijn 120:
Alle ritten richting Utrecht CS vertrekken in Breukelen aan dezelfde kant van de weg.
 
Lijn 56:
Punctualiteit verbeteren door niet naar Meander MC te rijden.
Extra rijtijd en keertijd om vertragingen op te vangen.
 
Lijn N126:
Extra haltes in Abcoude (viaduct) en Vinkeveen.
Rijtijden aangepast voor een betere punctualiteit.
 
Buurtbussen:
Diverse aanpassingen op verzoek van de buurtbusverenigingen.
 
Verbetermaatregelen Syntus Utrecht per 5 maart a.s.