Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht

16-11-2018
Op zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht in voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand door tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Samen met de provincie Utrecht, gemeenten en ROCOV wordt jaarlijks besproken hoe wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer kunnen verbeteren. Om bussen komend jaar nog beter volgens dienstregeling te laten rijden, is de rijtijd op een aantal lijnen in de nieuwe dienstregeling verruimd. Ook zijn de aansluitingen op treinen en andere bussen verbeterd. Dit alles met als doel een logische, snelle en comfortabele reis van begin tot eind voor onze reizigers. Kijk voor de gewijzigde vertrektijden op www.syntusutrecht.nl/dienstregeling.
Belangrijkste wijzigingen:
 
 • Sneldienst lijn 217 van Amersfoort Station naar Leusden rijdt voortaan ook tijdens de vakantieperioden.
 • De ritten op lijn X80, 82 en 280 tussen Woudenberg en Amersfoort worden beter op elkaar afgestemd. De ritten vertrekken op afwisselende tijden waardoor er meer reismogelijkheden op dit traject ontstaan.
 • Lijn 2 en 4 in Amersfoort rijden in de spits ieder kwartier in plaats van iedere 10 minuten.
 • Lijn 5 en 7 rijden in Amersfoort minder vaak tussen de stations Schothorst en Vathorst. Iedere wijk in Amersfoort-Noord blijft op maandag t/m zaterdag overdag minimaal 4x per uur bereikbaar.
 • Lijn 70 rijdt minder vaak tussen Soest en Amersfoort, zo rijdt de lijn in de spits iedere 10 minuten in plaats van achtmaal per uur.
 • Op lijn 130 (Uithoorn – Breukelen) rijden extra ritten. Ook is de aansluiting in Breukelen op de treinen van en naar Utrecht verbeterd. Om een goede aansluiting te realiseren zijn de vertrektijden met enkele minuten vervroegd.
 • De stadsdienst in Woerden is helemaal vernieuwd. Lijnen zijn opnieuw ingedeeld en reizigers in Woerden en Linschoten kunnen ’s avonds en in het weekend gebruik maken van SyntusFlex, een nieuwe flexibele vervoersservice.
 • De Uithoflijnen 202, 203, 204, 206 en 299 gaan dagelijks vaker rijden. Daarnaast wordt op piekmomenten het aanbod van de bussen beter afgestemd op het aantal reizigers. ’s Morgens is het mogelijk om vanuit Utrecht naar Amersfoort te reizen en ’s middags andersom.
 • Spitslijn 298 is vanaf augustus 2018 een nieuwe lijn en verbindt Veenendaal, De Klomp, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg rechtstreeks met De Uithof en Rijnsweerd.
 • Spitslijn 207 rijdt voortaan de hele dag tussen Oudewater en De Uithof, ook in tegengestelde richting.
 • Lijn 107 (Utrecht – Gouda) rijdt in de spits iedere 10 minuten in plaats van achtmaal per uur tussen Montfoort en Utrecht. In de zomer- en kerstvakantie rijdt de bus in de spits ieder kwartier van en naar Utrecht. Lijn 107 en 195 gaan op zondag tweemaal per uur van/naar Utrecht rijden.
 • Lijn 106 (Nieuwegein – Gouda) rijdt niet meer op zaterdag, omdat er nagenoeg geen gebruikt van de ritten werd gemaakt.
 • Syntus Utrecht en U-OV bieden een compleet vernieuwd nachtnet in Utrecht, waardoor er op meer plaatsen én op meer momenten nachtbussen gaan rijden.
 • In Mijdrecht en IJsselstein worden KeoBikes (deelfietsen) geplaatst om het laatste deel van de reis te vergemakkelijken.
Reis plannen
Syntus Utrecht verzorgt het busvervoer in de provincie Utrecht in opdracht van de provincie Utrecht. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusutrecht.nl/dienstregeling. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner en te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden.