Tussentijdse wijziging dienstregeling

11-4-2019

Vanaf 21 april wijzigt de dienstregeling op lijn 83 en de buurtbuslijnen 524, 573 en 575. Vanaf donderdag 18 april staat de nieuwe dienstregeling ook in de reisplanners

Lijn 83 Veenendaal Centrum - Veenendaal West - De Klomp
Naar verwachting wordt eind april de nieuwe Voorpoorttunnel in Veenendaal geopend. Zodra dit het geval is, zal lijn 83 via deze tunnel gaan rijden. Op de nieuwe route worden twee haltes toegevoegd: de haltes Arsenaal en Kazemat.

Buurtbus 524 Breukelen - Woerden
De route van buurtbus 524 wordt in Breukelen ingekort. Vanuit Woerden rijdt de bus tot en met station Breukelen. Hiermee vervallen de haltes Nassauplein, Beatrixstraat en Vrijheidslaan. Vanaf station Breukelen kan naar de meeste haltes in Breukelen gereisd worden met lijn 120. Reizigers die van lijn 524 overstappen op lijn 120, kunnen met hun buurtbusritkaartje doorreizen tot aan halte Vrijheidslaan/Straatweg in Breukelen. Reizigers die vanaf/na Vrijheidslaan/Straatweg reizen met lijn 120 en overstappen op de buurtbus 524 kunnen doorreizen met hun ritkaartje.
Om de overstap tussen buurtbus 524 en lijn 120 te verbeteren, zijn de vertrektijden van de buurtbus aangepast. Daardoor zal voor de meeste reizigers de reistijd niet of nauwelijks toenemen.

Bekijk hier de nieuwe vertrektijden en route op maandag t/m vrijdag en zaterdag

Buurtbus 573 Soest-Zuid - Baarn - Eemnes - Blaricum Tergooi
De vertrektijden van lijn 573 zijn aangepast zodat de bus beter op tijd kan rijden. Daarnaast vertrekt de laatste rit in Soest iets later zodat de aansluiting met de trein verbetert. Bekijk hier de nieuwe vertrektijden op maandag t/m vrijdag en zaterdag

Buurtbus 575 Soest - Soesterberg - Zeist - Driebergen
De vertrektijden van lijn 575 zijn aangepast. Door deze wijziging is het mogelijk geworden een iets andere route te rijden waardoor in de richting Driebergen via het Nationaal Militair Museum gereden kan worden. Reizigers op station Soest Zuid kunnen hierdoor direct naar het museum reizen.
 
Ook wordt in Soest een extra ronde gereden: vanaf station Soest Zuid rijdt de bus via het Raadhuisplein en de Torenstraat terug naar station Soest Zuid. Vanuit Soesterberg kan nu direct van en naar het gemeentehuis worden gereisd, zonder over te stappen. In overleg met de gemeente Soest wordt nog bekeken waar extra haltes gerealiseerd kunnen worden.

Bekijk hier de nieuwe vertrektijden en route op maandag t/m vrijdag en zaterdag.