Syntus Utrecht past dienstregeling aan per 10 juli

28-6-2022
Per 10 juli past Syntus Utrecht de dienstregeling aan. Vanwege een tekort aan personeel is het op dit moment niet mogelijk om de huidige dienstregeling betrouwbaar te blijven rijden. Afgelopen periode vielen er regelmatig ritten uit. Syntus Utrecht wil reizigers een betrouwbare dienstregeling bieden. Daarom rijden er vanaf 10 juli minder vaak bussen. Het aanpassen van de dienstregeling gaat gepaard met de zomerperiode. In deze periode maken er minder reizigers gebruik van het OV. De aangepaste dienstregeling geldt voorlopig tot 21 augustus.

Wat verandert er

Syntus Utrecht heeft ervoor gekozen om de dienstregeling in de hele regio aan te passen. Buslijn 74 (Soest Zuid - Soestdijk Noord) is de enige buslijn die vervalt. De rest van de bussen blijft rijden. Ook in de kleinere kernen. Vrijwel overal rijden de bussen minder vaak. Bijvoorbeeld 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur. Het gaat om veel wijzigingen. De wijzigingen worden niet per buslijn benoemd, omdat dat niet overzichtelijk is.

Op welke buslijnen verandert er niks?

Op enkele buslijnen verandert de dienstregeling niet. Het gaat om de volgende buslijnen:

  • Buslijn 7 Amersfoort Station – Schothorst – Vathorst
  • Buslijn10 Amersfoort Station – Hoornbeeck / van Lodenstein
  • Buslijn 50 Utrecht – Veenendaal Wageningen
  • Buslijn 58 Hilversum – Zeist via Maartensdijk
  • Buslijn 59 Hilversum – Zeist via Lage Vuursche
  • Buslijn 83 Veenendaal – De Klomp
  • Buslijn 87 Veenendaal – Station De Klomp
  • Buslijn 121 Mijdrecht - Hilversum

Ook SyntusFlex en de buurtbussen blijven rijden volgens de huidige dienstregeling.

Check de reisplanner voor vertrek

Omdat de dienstregeling van bijna alle buslijnen verandert, raadt Syntus Utrecht reizigers aan om de reisplanner voor vertrek te controleren. Hierin is de nieuwe dienstregeling vanaf 10 juli verwerkt. Op de halteborden van de buslijnen waar de dienstregeling wijzigt, wordt een afbeelding over de aangepaste dienstregeling geplaatst. Hierop staat een QR-code. Deze linkt naar een pagina met actuele vertrektijden van de bushalte. Via de pagina kan je ook zien waar de bus op dat moment rijdt.

Werkzaamheden N402 - omleiding buslijn 120

Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 3 september 2022 rijdt buslijn 120 een aangepaste route tussen Breukelen en Loenen aan de Vecht. Er vindt dan groot onderhoud plaats aan de N402. Er vervallen diverse haltes en in Breukelen rijdt een pendelbus. Klik hier voor meer informatie. 

Routewijziging buurtbus 522

Vanaf maandag 11 juli rijdt buurtbus 522 ook naar Loenen aan de Vecht. Omdat de route wijzigt, is de bus langer onderweg. Daardoor verandert de dienstregeling.

De bus rijdt voortaan van de halte Kerklaan via Sportpark de Heul naar Loenen aan de Vecht. Vanuit daar rijdt de bus via Sportpark de Heul naar Vreeland en andersom. In Loenen aan de Vecht stopt de buurtbus voortaan bij de haltes Dorp, Sportpark de Heul en Bredestraat. Reizigers uit Loenen aan de Vecht krijgen daarmee een directe verbinding met het treinstation in Weesp. Daarnaast kan op de nieuwe haltes worden overgestapt op de buslijnen 120 en 121 naar Utrecht, Breukelen, Abcoude, Station Amsterdam Bijlmer ArenA, Hilversum en Mijdrecht.