Syntus introduceert KeoBike

1-12-2016
Vandaag heeft Syntus KeoBike gepresenteerd. Als eerste regionale vervoerder start Syntus op grote schaal met een innovatief deelfietsconcept, KeoBike. Apeldoorn en Leusden zijn de eerste steden waar de fietsen in opvallende carrousels gestald worden. Vanaf januari komen daar Ede-Wageningen, Harderwijk en nog vijf andere centrale locaties op de Veluwe bij. Met uiteindelijk in totaal 20 locaties en 240 KeoBikes op de Veluwe en 6 locaties en 100 KeoBikes in Leusden.

Syntus als mobiliteitsaanbieder

“We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun manier van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn”, licht Cees Anker, Algemeen Directeur van Syntus het deelfietsconcept toe. “KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkeling in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is ons antwoord op de OV Visie van de provincie Gelderland.”

Alles aan KeoBike is innovatief. De robuuste design fietsen van VanMoof (Veluwe) en Union (Utrecht), het intelligente slot van Mobilock, waar geen fietssleutel voor nodig is, en de unieke carrousels van het bedrijf LoMinck, waar de fietsen eenvoudig in worden gestald. KeoBike is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland, provincie Utrecht en de deelnemende gemeenten. En gerealiseerd door de zorgvuldig bij elkaar gebrachte leveranciers en partners. 

Reserveren met de Syntus app

Met behulp van de Syntus app op hun smartphone leggen reizigers met de KeoBike gemakkelijk de eerste en laatste kilometers van hun reis af. Hierdoor bereiken zij hun uiteindelijke bestemming snel en eenvoudig nu duurzaamheid en bereikbaarheid steeds belangrijker worden. De Syntus app lokaliseert bij de carrousel namelijk direct de betreffende KeoBike. Nadat men het nummer van de KeoBike invoert op de app, verandert de smartphone in een veilige digitale fietssleutel. Met één druk op de knop open je het slot en fiets je weg. Het onderhoud en het herverdelen van de fietsen over de verschillende locaties wordt gedaan door de Felua Groep, een maatschappelijke onderneming uit Apeldoorn. Amfors zal dit verzorgen in Leusden. Friesland Lease tenslotte, draagt zorg voor de financiering en verzekering van de fietsen.

Ruime ervaring van aandeelhouder Keolis

KeoBike sluit naadloos aan bij de mobiliteitsstrategie van de Franse aandeelhouder Keolis. In Frankrijk exploiteert Keolis reeds 17.000 fietsen. Nederland is voor Keolis nu het eerste land buiten Frankrijk met een deelfietsconcept.