Reminder: vanaf 1 november geen contant geld meer op de bus. Wel pinnen!

29-10-2018
Ook bij Syntus Utrecht is het vanaf 1 november 2018 niet meer mogelijk met contant geld te betalen in de bus. Na een soepele overgang in andere reisgebieden, wordt vanaf 1 november ook in de provincie Utrecht geen contant geld in de bussen van Syntus Utrecht geaccepteerd. Als alternatief heeft Syntus Utrecht het pinnen in de bus geïntroduceerd. Dat is wel zo veilig.
 
Veilig en efficiënt
Door contant geld op de bus te weren, komt Syntus Utrecht tegemoet aan de wens van chauffeurs om de veiligheid in de bus te vergroten. In het verleden hebben buschauffeurs te maken gehad met overvallen, waarbij het aanwezige wisselgeld buit gemaakt werd. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. Voor de reiziger betekent de nieuwe pinmogelijkheden bovendien extra gemak, omdat het een gangbare en graag gebruikte betaalmethode is geworden. Bij het overgangstraject naar contantloos OV zijn opdrachtgever, sociale partners en vakbonden nauw betrokken geweest.
 
Alternatieven voor contant geld
Woordvoerder Lotte Hendriksen: “Voor de meeste reizigers is het verdwijnen van contant geld in 2018 in de bus geen punt. Veel mensen betalen al (contactloos) met PIN of reizen met de OV-chipkaart. Voor de groep reizigers zonder pinpas treffen we extra maatregelen en bieden we alternatieven. Zo kunnen zij voorafgaand aan de reis een ticket kopen bij één van onze verkooppunten.” Daarnaast kunnen reizigers uiteraard ook een OV-chipkaart aanschaffen of de Syntus app gebruiken.
 
Gewoon snel en makkelijk betalen
Dat is wel zo veilig.

Meer info: syntusutrecht.nl/betalen