Nieuwe dienstregeling per 11 december

24-11-2022
Op 11 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. Ook in de provincie Utrecht. De meeste wijzigingen bij Syntus Utrecht vinden plaats op buslijnen in de gemeente De Ronde Venen. Zo komt er een snellere verbinding met de OV-knooppunten Amsterdam Bijlmer, Abcoude, Breukelen en Uithoorn. Buurtbus 573 rijdt voortaan niet meer tussen Eemnes en Blaricum, omdat het ziekenhuis in Blaricum sluit. In plaats daarvan rijdt de buurtbus voortaan tussen Soest en Amersfoort Meander Medisch Centrum. Hierdoor ontstaat een nieuwe, rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis voor inwoners uit Soest.

Uitbreiding van ritten in fasen

Wij hebben, net als veel andere bedrijven, al enige tijd te maken met een personeelstekort. Dit betekent dat wij vanaf 11 december op sommige lijnen nog niet alle ritten kunnen rijden. Deze ritten zijn in de lijnfolder voorzien van een opmerking. Een overzicht van alle lijnfolders vind je op syntusutrecht.nl/dienstregeling. Zodra er voldoende personeel beschikbaar is, rijden er meer ritten. Wij hopen dat dit mogelijk is vanaf het voorjaar van 2023. De extra ritten worden o.a. gecommuniceerd via onze website.

Check de reisplanner

Wil je weten wat er verandert voor jouw reis? Op syntusutrecht.nl/dienstregeling vind je een overzicht van alle wijzigingen. Ook vind je hier de busfolders en lijnnetkaarten. Een reis kan vooraf ook gepland worden via de handige reisplanner
 
Wijzigingen per 11 december 2022

De Ronde Venen

Samen met de provincie Utrecht en de gemeente De Ronde Venen voeren wij het Strategisch OV plan van de gemeente uit. Het doel hiervan is om de kwaliteit van het Openbaar Vervoer in De Ronde Venen te verbeteren. Dit gebeurt door een snellere verbinding met de OV-knooppunten Amsterdam Bijlmer, Abcoude, Breukelen en Uithoorn te bieden.

Bij de haltes Mijdrecht Centrum, Groot Mijdrechtstraat, Energieweg en Marickenlaan worden extra fietsenstallingen en bushokjes aangelegd. De halte Marickenlaan is een nieuwe halte bij de rotonde Marickenlaan/Mijdrechtse Dwarsweg. Drie bushaltes worden opgeheven: Burgemeester Padmosweg, Ondernemingsweg, Hofland/Provincialeweg. Voor deze haltes zijn er binnen een afstand van ongeveer 400 meter alternatieve bushaltes te vinden.

Snellere verbinding tussen Mijdrecht en Amsterdam

De reistijd voor bewoners van Mijdrecht en Vinkeveen richting Uithoorn, Amsterdam en Breukelen wordt korter. Daarnaast wordt de overlast voor bewoners van de Burgemeester Padmosweg verminderd. Het bedrijventerrein en de woonwijk De Maricken worden beter bereikbaar met openbaar vervoer.

De buslijnen 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA) en 130 (Uithoorn Busstation-Breukelen NS) rijden voortaan vanaf halte Mijdrecht Centrum via de Industrieweg en Mijdrechtse Dwarsweg naar Vinkeveen. Deze buslijnen rijden dan niet meer via de Bozenhoven, Burgemeester Padmosweg en de Pastoor Kannelaan. Reizigers vanuit Wilnis richting Uithoorn reizen met lijn 123 (Uithoorn-Oudewater). Deze buslijn rijdt voortaan van maandag tot en met vrijdag de hele dag door naar Uithoorn, Busstation. Reizigers richting Utrecht reizen via Woerden. Reizigers naar Amsterdam Bijlmer stappen in Vinkeveen over van lijnen 121 (Mijdrecht-Hilversum) en 526 (Uithoorn-Breukelen) op lijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA). Er kan ook opgestapt worden op de nieuwe halte bij de rotonde Marickenlaan/Mijdrechtse Dwarsweg of Mijdrecht Energieweg. Daarvoor worden extra fietsenstallingen aangelegd.

Lijn 120 Utrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA

Vanaf 11 december stopt buslijn 120 bij station Abcoude. Dit is een proef van één jaar. De stop biedt reizigers in Abcoude een overstap op de trein richting Amsterdam. Ook kunnen reizigers voor het Sporthuis uitstappen bij het station. Om de extra rijtijd, als gevolg van de stop, in te halen, vervalt het deel van de route via station Holendrecht. Het blijft wel mogelijk om bij het AMC uit te stappen. 

Reizigers uit Mijdrecht en Vinkeveen reizen het snelst naar een station voor de regio Amsterdam via Amsterdam Bijlmer met lijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA). Deze lijn stopt vanaf 11 december ook bij de nieuwe halte op de Meibergdreef nabij het AMC.

Lijn 121 Mijdrecht-Hilversum

Lijn 121 rijdt voortaan van maandag t/m zaterdag via de Burgemeester Padmosweg. Ook rijdt de bus op zaterdag door naar Mijdrecht Centrum. Bij de halte Mijdrecht Centrum kan worden overgestapt op lijn 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA) naar Amsterdam station Bijlmer ArenA en op lijn 130 (Breukelen-Mijdrecht-Uithoorn) naar Breukelen. 

Lijn 123 Mijdrecht-Woerden

Lijn 123 rijdt van maandag t/m vrijdag door naar Uithoorn Busstation.

Lijn 126 Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA

Lijn 126 stopt bij een nieuwe halte op de Meibergdreef nabij het AMC. Hierdoor ontstaat er tussen Mijdrecht en het AMC een snellere verbinding.

De lijnen 126 en 130 (Breukelen-Mijdrecht-Uithoorn) rijden tussen Mijdrecht en Vinkeveen een snellere route. Vanaf Vinkeveen rijden de bussen niet meer via de Burgemeester Padmosweg, maar via de Industrieweg en Mijdrechtse Dwarsweg naar Mijdrecht Centrum. Het bedrijventerrein en de woonwijk De Maricken worden daardoor beter bereikbaar. Op de routes van beide lijnen worden nieuwe haltes aangelegd en verbeterd. Ook worden de fietsenstallingen uitgebreid.

Lijn 130 Breukelen-Mijdrecht-Uithoorn

De lijnen 126 (Mijdrecht-Amsterdam station Bijlmer ArenA) en 130 rijden tussen Mijdrecht en Vinkeveen een snellere route. Vanaf Vinkeveen rijden de bussen niet meer via de Burgemeester Padmosweg, maar via de Industrieweg en Mijdrechtse Dwarsweg naar Mijdrecht Centrum. Het bedrijventerrein en de woonwijk De Maricken worden daardoor beter bereikbaar. Op de routes van beide lijnen worden nieuwe haltes aangelegd en verbeterd. Ook worden de fietsenstallingen uitgebreid.

Lijn 821 Mijdrecht Centrum-Wilnis - Nieuw!

Op zondag rijdt er een nieuwe buslijn: lijn 821. Deze bus rijdt tussen Wilnis en Mijdrecht centrum via de Burgemeester Padmosweg. De bus stopt ook bij de halte Energieweg.

SyntusFlex Mijdrecht en Wilnis

Binnen Mijdrecht en Wilnis kan voortaan van maandag tot en met vrijdag, naast de grote buslijnen, ook met Syntus Flex worden gereisd.
Andere buslijnen

Lijn 17 Amersfoort Station-Leusden

De route van buslijn 17 wijzigt bij bedrijventerrein De Horst. De bus rijdt voortaan niet meer via de Randweg, maar via de Middenweg, Ruige Velddreef, Zwarteweg en Flankement. Bij de rotonde Ruige Velddreef/Zwarteweg komt een nieuwe halte. Deze halte ligt dicht bij het AFAS Experience Center en AFAS Theater.

Lijn 272 Baarn-Soest-Utrecht Rijnsweerd/USP

De route van lijn 272 wijzigt. De bus rijdt voortaan niet meer via P+R Soesterberg, maar door Soesterberg. Rond Soesterberg-Noord en de vliegbasis worden de komende tijd volop nieuwe woningen gebouwd. Door deze routewijziging ontstaan er meer reismogelijkheden voor bewoners en bezoekers.

Lijn 573 Amersfoort Meander-Soest-Eemnes

Buurtbus 573 rijdt vanaf maandag 12 december een nieuwe route. Het Tergooi ziekenhuis in Blaricum gaat sluiten. Daardoor rijdt de bus voortaan niet meer tussen Eemnes en Blaricum. In plaats hiervan rijdt de bus vanuit Soest naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Hierdoor ontstaat een nieuwe, rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis voor inwoners uit Soest.