Herinrichting Veenendaal Kerkewijk

6-7-2018

In de periode maandag 9 juli t/m vrijdag 27 juli wordt de Kerkewijk in Veenendaal heringericht. De bussen van Syntus rijden een kleine omleiding plus dat de locatie van sommige haltes op station Veenendaal Centrum wijzigd.

Stationsplein: niet in gebruik. Tijdens de werkzaamheden is het Stationsplein niet in gebruik. De lijnen 85 richting Ede en 280 naar Amersfoort zullen vertrekken vanaf de halte Veenendaal Centrum aan de Kerkewijk richting Centrum.

Halte Veenendaal Centrum richting Rhenen/Elst/Veenendaal-West (lijn 50, 80, X80 en 83). De halte Veenendaal Centrum richting Rhenen en Elst is niet bereikbaar vanaf de Kerkewijk. Er wordt een tijdelijke halte ingericht op de hoek in de Parallelweg. De bussen die station Veenendaal Centrum als eindpunt hebben zullen deze halte ook als uitstaphalte gebruiken.

Lijn 383: ingekort tot De Grote Pekken; De bussen van zomerlijn 383 naar het Henschotermeer te groot om door de Parallelweg en de Zuivelstraat te rijden. Om deze reden wordt lijn 383 ingekort tot halte De Grote Pekken, de laatste halte voor station Veenendaal Centrum.