Dienstregeling 2021

1-1-2021
De wereld om ons heen verandert. We werken meer vanuit huis, zijn minder vaak op pad en zijn op andere tijden onderweg. Wij veranderen mee. Hoe je in de toekomst ook reist, wij zijn er voor jou. Maar nét even anders. Op 3 januari wijzigt onze dienstregeling. Wij nemen een aantal lijnen van U-OV over en andersom. In sommige gevallen veranderen de vertrektijden, de frequenties en de routes. Een enkele lijn komt te vervallen. Bekijk hieronder wat er voor jou verandert.

Let op: I.v.m. de nieuwe coronamaatregelen rijden we een aangepaste dienstregeling. Kijk hier voor actuele informatie.

Wijzigingen dienstregeling 
De grootste wijziging dit jaar heeft te maken met een lijnenruil tussen U-OV (Qbuzz) en Syntus Utrecht zodat diensten van chauffeurs beter op elkaar afgestemd of gecombineerd kunnen worden en er minder bussen stil staan. De U-OV Gemaksabonnementen zijn vanaf 3 januari ook geldig bij Syntus Utrecht lijn 202, 381 en de uitgewisselde lijnen 58, 59. 
  • Lijn 33 het traject Utrecht Science Park - Vianen wordt toegevoegd aan lijn 202 Amersfoort - USP en vanaf komend jaar volledig door Syntus Utrecht gereden.
  • Lijn 43 Driebergen Zeist - Houten blijft U-OV. Het overige trajectdeel Driebergen Zeist - Kerkenbosch - Zeist Busstation wordt samengevoegd met de lijn 58 en door Syntus Utrecht gereden.
  • Lijn 56 Wijk bij Duurstede - Driebergen Zeist - Amersfoort wordt vanaf komend jaar volledig door U-OV gereden.
  • Lijn 58 Hilversum - Maartensdijk - Zeist wordt vanaf komend jaar door Syntus Utrecht gereden.
  • Lijn 59 Hilversum - Lage Vuursche - Zeist wordt vanaf komend jaar door Syntus Utrecht gereden.

Hieronder vind je een opsomming van de overige wijzigingen die vanaf komend dienstregelingsjaar van kracht zijn.

Stadsdienst Amersfoort
Lijn 2 Centraal station – Nieuwland
Doordeweeks zijn de vertrektijden overdag gewijzigd. Door de samenloop met lijn 202 ontstaat er een mogelijkheid om tijdens de spits zesmaal per uur van/naar Amersfoort CS te reizen.

Lijn 3 Centraal station – Vathorst via Meander MC
Lijn 4 Centraal station - Kattenbroek
Lijn 5 Centraal station – Vathorst via Schothorst
Lijn 6 Centraal station – Liendert en Rustenburg

Deze lijnen gaan op zaterdag tweemaal per uur te rijden. Daarmee wordt de zaterdagdienstregeling vergelijkbaar met de zondagsdienstregeling.

Lijn 7 Centraal station – Schothorst Vathorst
Lijn 8 Centraal station – Schuilenberg

Doordeweeks in de daluren en op zaterdag wordt de frequentie voor lijn 7 en 8 teruggebracht tot tweemaal per uur. In de spits blijft lijn 7 viermaal per uur rijden. Lijn 8 blijft voorlopig tweekeer per uur rijden.

Lijn 9  Centraal station - Leusderkwartier
Deze lijn gaat doordeweeks na 21.00 uur en op zaterdag en zondag na 18.00 uur via het Borneoplein rijden. Hierdoor vervalt het traject van lijn 19. Overdag rijdt lijn 9 altijd met een 12-meter bus maar wordt de frequentie verlaagt naar tweemaal per uur.

Lijn 10 Centraal station – Hoornbeeck / van Lodesteincollege
Lijn 10 blijft de huidige dienstregeling rijden.

Lijn 17 Centraal station – Leusden
Lijn 217 Centraal station – Leusden (sneldienst)

In de spits rijdt lijn 17 zesmaal per uur en lijn 217 tweemaal per uur. In de daluren, ’s avonds en in het weekend blijft de frequentie van lijn 17 gelijk.

Lijn 19 Centraal station – Borneoplein – RHDHV - Rusthof - ISVW
De route is doorgetrokken naar ISVW in Leusden. Na 21.00 uur en in het weekend rijdt lijn 19 niet meer en kan er gebruik gemaakt worden van lijn 9.
 
Stadsdienst Woerden
Lijn 3 Woerden station - Molenvliet
Lijn 4 Woerden station - Molenvliet

Lijn 3 en 4 gaan in de daluren niet meer rijden. Reizigers kunnen in plaats daarvan reizen met SyntusFlex. Reserveren kan via syntusutrecht.nl/flex of telefonisch via 088 – 0331402

Lijn 5 Oudewater – Woerden - Montfoort
Het gedeelte Oudewater gaat naar lijn 123. Lijn 5 naar Montfoort blijft ongewijzigd. In Woerden wordt een busbaan aangelegd tussen het station en de Polanerbaan voor een snellere doorstroom.

SyntusFlex Woerden
SyntusFlex Ronde Venen

Op dit moment vervangt SyntusFlex ook tijdelijk buurtbus 526. Als de buurtbus weer rijdt komt deze vervanging te vervallen. Reserveren kan via syntusutrecht.nl/flex of telefonisch via 088 – 0331402.
 
Streeklijnen Syntus Utrecht
Lijn 56 Wijk bij Duurstede - Driebergen-Zeist– Amersfoort.
De buslijn wordt vanaf 3 januari gereden door U-OV. Bekijk hier de wijzigingen voor deze lijn.

Lijn 58 Hilversum – Maartensdijk – Bilthoven - Zeist – Kerckebosch – Driebergen-Zeist
Lijn 58 rijdt in Zeist verder naar het station via Kerckebosch en rijdt tot ongeveer 20:00 uur langs het ziekenhuis. Dit sluit aan bij de bezoektijden.

Lijn 59 Hilversum – Lage Vuursche - Zeist
Nieuwe Syntus Utrecht lijn per 3 januari 2021. De vertrektijden wijzigen enkele minuten, om zoveel mogelijk aansluiting te geven op de Intercity’s en overige treinen in Hilversum. De zaterdagsdienstregeling verdwijnt.

Lijn 70 Hilversum - Amersfoort
Lijn 70 gaat tussen Soestdijk Noord en Amersfoort in de spits tijdelijk vier keer per uur rijden. Richting Hilversum rijdt lijn 70 tweemaal per uur, de extra ritten komen te vervallen. Wel zal er in de spitsrichting een aansluiting zijn op lijn 74 op Soestdijk Noord.

Lijn 74 Soestdijk Noord – Soest Zuid
De zaterdagsdienstregeling van lijn 74 vervalt. De trein en buurtbus 575 zijn hier goede vervangers. Buurtbus 575 zal voortaan ook stoppen bij de haltes Albert Cuyplaan en Kerkplein.

Lijn 80 Amersfoort – De Klomp
Deze lijn gaat altijd door Leusden rijden, in eerste instantie de hele dag tweemaal per uur.

Lijn X80 Amersfoort – De Klomp (sneldienst)
De lijn vervalt, aangezien de route van lijn 80 de hele dag gelijk blijft.

Lijn 82 Amersfoort – Doorn Berkenweg
Lijn 82 gaat niet door Leusden rijden, maar over de Arnhemseweg, afgestemd met lijn 280 in de spits gezamenlijk vier keer per uur tussen Maarsbergen en Amersfoort. In de daluren rijdt lijn 82 tijdelijk éénmaal per uur.

Lijn 83 Veenendaal – De Klomp
De rijtijd en aansluiting op station Veenendaal-De Klomp worden aangepast en verbeterd.

Lijn 87 De Klomp – Veenendaal Oost - Petenbos
Deze lijn gaat in de spitsrichting en in de daluren altijd aansluiten op de treinen van en naar Utrecht. Verder wordt de frequentie in de daluren en op zaterdag verlaagd naar éénmaal per uur.

Lijn 102 Utrecht – Harmelen – Woerden
Deze lijn gaat in de spits tweemaal per uur te rijden. De haltenaam P+R Papendorp is veranderd naar Papendorp-Midden.

Lijn 106 Nieuwegein - IJsselstein - Gouda
Lijn 106 gaat iedere twee uur rijden om zoveel mogelijk aan te sluiten op school- en werktijden. Reizigers kunnen ook gebruik maken van lijn 295 en 497 via Schoonhoven.

Lijn 107 Utrecht – Montfoort – Oudewater – Gouda
Deze lijn gaat in de middagspits viermaal per uur rijden tussen Utrecht en Montfoort. In de ochtendspits-piek blijven er wel zes bussen per uur rijden, net als extra bussen naar Gouda.

Lijn 120 Utrecht – Amsterdam Bijlmer Arena
Gaat in de spits tweemaal per uur rijden. Daarnaast wijzigen de vertrektijden ’s avonds en op zondag.

Lijn 123 Mijdrecht – Woerden – Oudewater
Gaat het gedeelte Oudewater van lijn 5 komt bij de route van lijn 123.

Lijn 195 Utrecht – IJsselstein – Benschop - Schoonhoven
In de daluren en in het weekend rijdt lijn 195 tussen Benschop van Iperen en IJsselstein, met aansluitingen in IJsselstein richting Utrecht en bij de halte Halfweg in Benschop richting Rotterdam.

Lijn 295  Rotterdam - Utrecht CS
In de dienstregeling van lijn 295 Rotterdam-Utrecht CS is een extra vroege rit toegevoegd van Schoonhoven West (vertrek 5.20 uur) naar Utrecht CS (aankomst 6.12 uur). Deze vroege rit was helaas niet opgenomen in de dienstregeling zodat deze rit ook niet vermeld staat in de lijnfolder en ook niet getoond wordt in de reisplanners. Vanaf 17 januari staat deze rit wel in de reisplanners. Kijk hier voor de vertrektijden van de extra rit die sinds maandag 4 januari rijdt tussen Schoonhoven West en Utrecht CS. Vanaf 17 januari staat deze rit wel in de reisplanners.

Lijnen Utrecht Science Park

Lijn 201  Amersfoort Brabantsestraat - USP - Rijnsweerd Noord
Lijn 201 komt te vervallen, ritten worden gebundeld met de nieuwe lijn 202.

Lijn 202 Amersfoort Nieuwland - USP - Vianen
Gaat tussen de halte Stadhuis en P+R Soesterberg via Amersfoort CS rijden. Door deze wijziging ontstaat er een verbeterde verbinding tussen Nieuwland en het Utrecht Science Park. In de spits kan zesmaal per uur worden gereisd en in de daluren viermaal per uur met een vlotte overstap op Amersfoort CS.  Daarnaast komen er drie nieuwe opstapmogelijkheden bij in Nieuwegein.

Lijn 203 Amersfoort Vathorst - USP
Gaat drie/vier keer per uur rijden in de ochtendspits tussen Vathorst en USP, en tweemaal per uur in de middagspits. Tussen station Schothorst en USP is de frequentie fors verhoogd en komen lijn 204 en 206 te vervallen.

Lijn 204 Amersfoort Kattenbroek – Utrecht - Rijnsweerd Noord
Is vervallen. Reizigers uit Hoogland kunnen gebruik maken van de haltes van lijn 202 of reizen met lijn 4 naar het station en stappen daar over op de nieuwe frequente 202. Voor Kattenbroek geldt hetzelfde.

Lijn 206 Amersfoort Rustenburg - Utrecht - Rijnsweerd Noord
Lijn 206 komt te vervallen. Reizigers naar USP kunnen voortaan gebruik maken van een halte van lijn 203. Of kunnen reizen met lijn 6 naar het centrum of het station, om vervolgens over te stappen op lijn 202 of 203.

Lijn 207 Utrecht Science Park – Montfoort – Oudewater
Gezien het lage gebruik van de lijn en de geldende maatregelingen is besloten de lijn voorlopig te laten vervallen.

Lijn 272 Baarn – Utrecht Rijnsweerd Noord
Komen jaar starten en eindigt de lijn in Baarn. Reizigers uit Bunschoten en Spakenburg kunnen reizen met de buurtbus of via station Amersfoort. Verder gaat lijn 272 vroeger rijden en wordt de halte Paleis Soestdijk toegevoegd.

Lijn 280 Rhenen – Veenendaal - Amersfoort
Rijdt via station Veenendaal Centrum en gaat de hele week beter aansluiten op de treinen, zonder dat de aansluiting op lijn 50 in Rhenen verslechtert.

Lijn 298 De Klomp - Woudenberg - Utrecht Rijnsweerd Noord
Lijn 298 gaat niet meer rijden tussen station Veenendaal-De Klomp en Woudenberg. Vanaf Woudenberg kan gebruik gemaakt worden van lijn 80 naar Scherpenzeel en Renswoude, en van lijn 280 naar Veenendaal. Vanaf Woudenberg rijdt lijn 298 dan vaker naar USP en Rijnsweerd.

Lijn 356 Amersfoort – Soest Nationaal Militair Museum
Deze lijn is vervallen. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 34 of 56 en uitstappen bij ’t Zwaantje in Soesterberg. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten lopen over het terrein van het voormalig vliegveld. Ook kan men gebruik maken van lijn 575

Buurtbussen
Buurtbus 575 Soest - Driebergen
Op verzoek van de buurtbusvereniging worden de twee haltes Albert Cuyplaan en Kerkplein in Soest aan de route toegevoegd.

Nachtlijnen
Lijn N20 Utrecht – Maarsen
Deze lijn gaat rijden tot de halte Maarssen, Dorp. Vanaf daar keert de bus direct weer terug naar Utrecht CS.

Lijn N26 Amsterdam Leidseplein - Wilnis
Lijn N26 gaat rijden tot de halte Wilnis, Burg. De Voogtlaan. Vanaf daar keert de bus direct weer terug naar het Leidseplein in Amsterdam.

Klik hier voor de digitale folders en lijnnetkaart Syntus Utrecht geldig 3 januari 2021

Bekijk hier het persbericht over de nieuwe dienstregeling.