Denk mee over het openbaar vervoer in de provincie Utrecht

30-4-2019
Syntus Utrecht nodigt reizigers uit mee te denken over het OV in de provincie
 
Om het openbaar vervoer zo optimaal mogelijk en naar tevredenheid van de reizigers in te zetten, nodigen Syntus Utrecht en Provincie Utrecht reizigers in de provincie uit om mee te denken over de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht. Via een enquête kunnen reizigers reageren op mogelijke wijzigingen en innovaties. De nieuwe dienstregeling dient in september 2019 te worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht en moet in december 2019 ingaan.  

Elk jaar analyseert Syntus Utrecht de dienstregeling op punctualiteit, betrouwbaarheid en kans op een zitplaats. “Het op peil houden van openbaar vervoer een continu proces”, aldus Lotte Hendriksen, woordvoerder van Syntus Utrecht. “We zien dat de verkeersdrukte verder toeneemt en dat meer reizigers gebruik maken van de bus. Daarom bekijken we elk jaar hoe wij onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.” Terwijl de drukte in en om de bus verder toeneemt, blijft het door de provincie beschikbaar gestelde budget dat Syntus Utrecht in dienstregelingsuren mag omzetten gelijk. Daarbij heeft de vervoerder de opdracht om met het beschikbare budget zoveel mogelijk reizigers te vervoeren.
 
“Natuurlijk willen we ook blijven innoveren en meegaan met de behoeften van onze reizigers”, vervolgt Lotte Hendriksen. “Binnen het beschikbare budget is dit soms best een ingewikkelde puzzel; bieden we ergens in de provincie meer openbaar vervoer, dan zal dat elders een vermindering van het OV-aanbod betekenen. Met als doel dat we meer reizigers van dienst kunnen zijn. Voor de dienstregeling van 2020 hebben we vele ideeën die we nu bij reizigers willen toetsen”.
 
De enquête is van 29 april tot 20 mei in te vullen via deze link